GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-02-19 02:13:00


В края на 2014г. Pebble премина границата от 1 милион доставени умни часовника. Честито!


Pebble добавя съвместимост с Android Wear

Pebble Steel

Вече сме Ви информирали, че популярната компания за умни часовници Pebble работи усилено по нови устройства с иновативна платформа. Любимият производител на публиката обаче не изоставя развитието на оригиналните Pebble и Pebble Steel. Последният "фърмуер" (версия 2.9) добавя съвместимост с Android Wear. От компанията твърдят, че всичко, което се прави с извествянето в Android Wear, ще може да се прави и с Pebble. Потребителите ще могат да получават известия и да връщат отговори ( до 5 предварително въведени). Доколкото разбираме от обявлението за новата интеграция, потребителите ще могат да получават нотификации от всички приложения, който са подготвени за Android Wear от разработчиците, но не поддържат изрично Pebble. Упътване можете да откриете тук.

Pebble firmware 2.9

Интеграция на Pebble с Android Wear e станала възможна поради отворения подход, който Google се използвали за системата за известия ( нотификации ) в Android. Подобна "отвореност" се одобрява от производителя Pebble, който би желал да свързва умните си часовници с все повече мобилни операционни системи.

За употребата на полезната съвместимост се изисква инсталирането на новия "фърмуер" и обновеното приложение на Pebble ( Pebble Android App 2.3.0 ) за Android. Достъпна е и нова версия на приложението за iOS ( Pebble iOS App 2.6.4 ), но там подобрения в нотификациите бяха добавени още през миналата есен.

В нашия форум сме публикували пълния списък с промените във "фърмуера" и приложенията.comments powered by Disqus