GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-03-05 23:18:00


Открихме удобната и опростена страница MixYourWatch.com. Тя предлага визуално конфигуриране (неофициално и неточно) на всички модели на Apple Watch.


Apple Watch спечели награда на iF Design Award 2015

Apple Watch награда за дизайн

Фактът, че умният часовник Apple Watch все още не е получил пазарната си премиера, не му пречи да започне да събира награди. Първото получено отличие е за външния му вид, който всъщност е и една от най-критикуваните страни на новото устройство. Наградата се нарича iF Design Award 2015, а медалът е златен. Причините за решението са "революционните нови технологии, иновационният интерфейс, както и дизайнът, почитащ богатите традиции на часовникарството".

iF International Forum Design ( в Уикипедия ) е организация, раздаваща награди за дизайн от 1954г.. Всяка година над 2000 продукта участват в съревнованието, за да се опитат да спечелят престижна награда в някоя от категориите. В конкретния случай журито е харесало идеята за комбиниране на класически материали ( като злато и кожа в колекцията Apple Watch Edition )  с технологии от последно поколение. Ето го и изявлението на оценителите:

"The idea of combining classic materials such as leather and metal with state-of-the-art technology to create a very individual fashion accessory has resulted in a delightful product offering a holistic user experience. The Apple Watch scores highly for each design detail and is an altogether extraordinary piece of design. For us, it is already an icon."

Спечелването на различни награди е приятно, но инвеститорите на калифорнийския гигант най-много желаят Apple Watch да спечели и купувачите. Вече разглеждахме различни анализи и прогнози за бъдещето на първия умен часовник на Apple. Стартирането на продажбите е планирано за месец април. Очаква се, че пазарната премиера ще бъде достатъчно глобална, включвайки голям кръг от пазарни региони по света. Това бе потвърдено и от самия Тим Кук ( CEO на Apple ) при среща със служители на официален магазин на Apple в Берлин ( връзка към новината в 9to5Mac ). Цените на Apple Watch стартират от 349$ щатски долара за базовата версия ( не знаем за коя колекция става дума ). Вече Ви съобщихме за насрочено за 9 март събитие, където очакваме да научим всички подробности за техническите данни, ценообразуването и датите на достъпност на дългоочакваната джаджа.comments powered by Disqus