GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-03-29 00:37:00


Умопомрачителните цени на Apple Watch могат да изиграят лоша шега на продажбите му, защото първото поколение на всяка технология се нуждае повече от подкрепата на потребителите, изчистване на концепцията и интересни приложения.


Хумор: Мартенски закачки с Apple Watch

Дългоочакваният умен часовник Apple Watch ще стъпи в търговската мрежа на 24 април, а предварителните продажби ще са възможни от 10 април. Това бе уточнено на финалното официално представяне, което се проведе на 9 март. Освен с умуване над шансовете за успех на новото устройство, в промеждутъка между тези дати се натъкваме и на забавни закачки с творението на фамозната калифорнийска корпорация. В мрежата е пълно с цинични и крайни подигравки с Apple Watch, но ние сме добронамерен блог, който ще обърне внимение на по-меките шеги.

Първият хумористичен клип, който ще Ви предложим, е част епизод на канадското телевизионно шоу "This Hour Has 22 Minutes", изключвано по CBC. Краткият откъс разкрива, че Apple Watch ( цени от 349$  до 17 000$ щатски долара ) предлага едно изключително предимство, каквото малко от конкурентните умни часовници предлагат в реалния свят. Познавайки легендарните продукти на Apple, вероятно повечето от Вас сами са се сетили за причината, която ще накара милиони купувачи да желаят покупката на тази джаджа.

 

Втората закачка към Apple Watch е дело на популярния американски телевизионен водещ Конан О'Брайън. Той се обръща към хората, които няма да могат да си позволят солените цени на умния часовник на Apple, предлагайки им своя бюджетна алтернатива, наречена Apple Pocketwatch. Устройството предлага функциите и качеството на оригиналния Apple Watch, но на много по-поносима цена, а процедурата за придобиване е много лесна. Желаещият просто трябва да изпрати пощенски плик до Apple, в който да сложи своя настоящ смартфон iPhone, както и дребната сума от 259$ щатски долара. Скоро в замяна ще бъде върнат обратно новия джобен умен часовник Pocketwatch ( конкретният телефон, но с верижка и щипка).  

 

Със стартирането на продажбите на Apple Watch вероятно ще можем да очакваме появата и на богато разнообразие от съвместими аксесоари, верижки, каишки, защитни фолиа, корпуси и т.н.. Порталът за технологични комикси The Joy of Tech ( част от Geek Culture ) е решил да предложи няколко свои идеи за добавки за Apple Watch, които би трябвало да са задължителни за всеки истински почитател или купувач на "смартуоча". Предложенията в пълен размер и описание можете да разгледате на страницата на The Joy of Tech, а ние само ще ги опишем набързо. Ето ги и тях:

Аксесоари за Apple Watch

  • Маска и сензори, свързани към Apple Watch, които събират доста здравни параметри на тялото, за да ги изпратят за анализ към Apple.
  • Стенна версия на Apple Watch, подходящ за кухнята. Изисква Apple Watch в обхвата на Bluetooth, както и iPad с 12.9"-инчов екран.
  • Корпус "Ножна стража" за Apple Watch, подходящ за феновете на Game of Thrones.
  • Още по-евтина и неработеща пластмасова версия на Apple Watch, която струва само 3.49$. При въпрос от заинтригуван питащ, може да се отговори, че устройството просто е останало без заряд.
  • Алтернативна изкуствена ръка, която регулярно изпраща фалшиви или лъжливи сигнали за сърдечния ритъм към близки хора.

Ако открием още интересни шеги за Apple Watch, ще ги добавим в тази страница.comments powered by Disqus