GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-03-11 00:41:00


Самото рекламно видеоклипче не е особено интересно.


Android Wear с нова версия и нов рекламен клип

Android Wear

Дългоочакваното събитие "Spring Forward" на Applе се проведе на 9 март 2015г.. Умният часовник Apple Watch получи своето финално и детайлно представяне, а технологичната публика остана леко озадачена. Дали творението на Apple ще бъде устройството, което ще дефинира сегмента на електрониките за носене? Това отново не бе напълно изяснено, а конкуренцията се възползва от момента, за да отклони малко от вниманието и към своите предложения.

Става дума за фамозния гигант Google, който се активизира в часовете преди събитието на Appple, предлагайки ново рекламен видеоклип на своята "wearables" операционна система Android Wear.  Клипът са нарича “Android: Wear what you want”, а слоганът му е “Be together. Not the same”. Явно тук се набляга на разнообразието от умни часовници, работещи под управлението на Android Wear.

На следващия ден пък се появиха нови детайли около възможна следваща версия на Android Wear. Източници, запознати с работата на Google, са споделили пред портала The Verge ( линк към статията ) , че можем да очакваме няколко нови възможности. Най-интересното евентуално нововъведение би било предоставянето на поддръжка за Wi-Fi модули, каквито вече започнаха да се появяват в актуалните устройства. Това ще позволи използването на известия и функцията Google Now в моменти, когато Bluetooth връзката със свързаното устройство не е налична. Други обновления, които бихме могли да очакваме, са поддръжката на жестове за контрол на часовника ( пример - леко почукване за следващо известие), както и подобрения в употребата на инсталираните приложения и контактите. Засега не се споменава възможност ( много желана от потребителите ) за официална съвместимост с операционната система iOS на Apple, макар подобни слухове да бяха разпространени наскоро. Датата на официален анонс на обновената платформа не е е ясна, но предстоящото събитие Google I/O 2015 ( 28 - 29 май ) изглежда като подходящ период за подобно представяне.comments powered by Disqus