GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-03-03 18:18:00


Pebble отново срина Kickstarter. Почва да им става навик. Това означава, че продуктите им са добри.


MWC 2015: Това е Pebble Time Steel

Умен часовник Pebble Time Steel

Преди 2 седмици на официалната страница на производителя на умни часовници Pebble Technology Corporation се появи тайнствен брояч, който предизвика интереса на технологичната публика. В 17:00 часа ( наше време ) на 24.02.2015г. минутите изтекоха и светът видя новото поколение на най-обичания умен часовник. Новото устройство се казваше Pebble Time и моментално разби всички рекорди в платформата за споделено финансиране Kickstarter, където изненадващо бе предложен за първоначална поръчка. Някои потребители бяха леко несъгласни с дизайна на новата джаджа, но поръчките се трупаха. Малко по-късно на официалната страница на Pebble се появи нов брояч на време, но този път не бе му обърнато много внимание, защото се предполагаше, че голямата премиера се е състояла, а отброяването бе за някакво по-дребно подобрение. Днес минутите се занулиха и светът видя още по-добър умен часовник от Pebble. Той се казва Pebble Time Steel. Той е страхотно елегантен. И вероятно отново ще подобрява рекорди. Pebble Time Steel продажба цена

Донякъде новият умен часовник е по-изпипана метална опаковка за оригиналния Pebble Time ( също е с метален безел), но има и някои разлики, които ще разгледаме сега:

  • Pebble Time Steel има корпус от неръждаема стомана по стандарта 316L ( CNC-finished )
  • Батерията е по-голяма и позволява до 10 дни работа с едно зареждане
  • Дисплеят е със същата технология, но е инсталиран по различен начин
  • Разцветките ще бъдат черно (Gunmetal Black), сиво (Silver) и златно (Gold)
  • При покупка в комплекта ще има  (май ) 1 стоманена верижка и 1 кожена каишка
  • Корпусът е по-дебел ( висок ) с 1 милиметър спрямо Pebble Time, но пък батерията е доста по-добра

Smartstraps за Pebble Time

Както бе съобщено при премиерата на Pebble Steel, цялото ново поколение умни часовници ще имат специализиран порт  ( "smart accessory port" ) за свързване на външни хардуерни модули ( ингегрирани в бързо сменяеми верижки и каишки ), наречени Smartstraps. Целта е да се създаде опростена и функционална отворена платформа, а хардуерни разработчици ( външни производители, ентусиасти, самите инженери на Pebble) да създават разнообразни сензори (GPS, PPG сензор, анализ на въздуха), модули (NFC), батерии, умни устройства ( дистанционно за кола ) и т.н.. Така купувачите ще могат да модифицират умния си часовник спрямо конкретните си нужди. За целта ще бъдат предоставени нужните документации.

Доставките на Pebble Time Steel ще стартират през юли. Крайната цена в търговската мрежа ще е 299$ щатски долара, а за поддръжниците (backers) на кампанията в Kickstarter - 250$ щатски долари. Съществуващите поръчки на оригиналния Pebble Time безпроблемно могат да се превърнат в поръчки на Pebble Time Steel, а това няма да води до никакви разлики в цената и реда в опашката. В Европа Pebble работи с местен партньор, а след мита и данъци цените обикновенно са със същите стойности, но в евро.

Интересна мелодия в края на видеото. Дали Pebble Time Steel ще има звук?

Макар да има "корпорация" в името си, Pebble Technology Corporation е малка в световен мащаб компания. С персонал от под 150 служители и сравнително скромен бюджет, любимият на публиката производител на умни часовници вече няколко пъти преобръща нишата на носимата електроника.comments powered by Disqus