GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-04-24 03:43:00


Потребителите се зарадваха на новостите в Android Wear, но вече имат списък с още желани подобрения.


Кои умни часовници с Android Wear имат Wi-Fi хардуер?

Умни часовници с Android Wear

Както Ви съобщихме преди няколко дни, гигантът Google анонсира голямо обновление на операционната система Android Wear. Една от най-важните и очаквани новости бе въвеждането на поддръжка на Wi-Fi хардуер. Тази функционалност дава възможност за пълноценна употреба ( включително известия, изпращане на съобщения, използване на приложения) на умния часовник, правейки нуждата от постоянна Bluetooth връзка със смартфона незадължителна. Свързаното устройство ( смартфон, фаблет и т.н. ) все пак ще трябва да има активна мобилна връзка за данни, за да може информацията да достига някак до умния часовник, макар това да се случва по различен маршрут. Ако смартфонът пък е забравен ( или изгубен ) на далечно разстояние, ще бъде възможно умният часовник да бъде попитан за местоположението му.

Предварително знаехме, че част от умните часовници с Android Wear, предлагани през последната година, имат интегриран Wi-Fi хардуер, но тази техническа характеристика не бе потвърдена за всеки от моделите ( засега 7 продукта на 5 производителя плюс представения наскоро Huawei Watch ). Оказа се, че не всички устройства ще могат да се възползват от нововъведената поддръжка на Wi-Fi, макар че новото обновление ще достигне до всяко от тях.

Motorola ( линк към потвърждение в официален блог ) и Sony ( линк към потвърждение в официален блог ) са потвърдили, че техните умни часовници Moto 360 и SmartWatch 3 имат такъв хардуер. Свежият участник LG Watch Urbane също е подготвен за новите възможности. Продуктите, които със сигурност ще пропуснат поддръжката на Wi-Fi, са на ASUS и LG. Става дума за модели са ASUS ZenWatch, LG G Watch и LG G Watch R ( R май има Wi-Fi чип, но липсва антена). При тях липсва необходимият безжичен модул. Единствената въпросителна остава за Samsug Gear Live, защото засега няма официално мнение на производителя Samsung по темата. Официалните спецификации на Samsung Gear Live не споменават за Wi-Fi модул, но едно разглобяване на устройството от популярния портал iFixit, за което Ви бяхме информирали, твърдеше за наличието на част от Wi-Fi хардуер.comments powered by Disqus