GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-04-15 01:20:00


Имат ли бъдеще подобни по-семпли умни часовници?


ASUS VivoWatch e опростен умен часовник със спортен фокус

В дните на мероприятието Milan Design Week ( 14 - 19 април 2015г. ) ще очакваме премиерата на най-новия умен часовник на ASUSTeK Computer Inc., който този път е със спортна насоченост. ASUS VivoWatch определяме като опростен умен часовник, който можем да отнесем към категорията на "фитнес тракерите".

Asus VivoWatch

Новото устройство притежава корпус от неръждаема стомана, дисплеят е черно-бял ( може би правилният термин е монохромен ), а в долния му край е интегриран продълговат цветен LED индикатор, чиито функции ще разберем малко по-късно. Логично е ( заради типа на екрана, а и от видяното на горните изображения ), че устройството няма да работи под управлението на популярната операционна система Android Wear, която присъстваше в красивия ASUS ZenWatch. Една от най-обещаващите характеристики на VivoWatch е издръжливостта от 10 дни работа с едно зареждане. Подобно енергоефективо постижение ( най-вече заради екрана ) може да бъде решаващ фактор в борбата с конкурентните електроники за носене. Фокусирането върху спортните функции пък означава, че тук са налични сензор за сърдечен ритъм, проследяване на съня, събиране на информация за различни физически активности ( бягане и т.н.), както и съвместимост ( включително предварително инсталирани, собствената апликация ASUS HiVivo и страницата ASUS Healthcare ) с разнообразни приложения, събиращи и анализиращи данните за здравето и спортуването на хората с активен начин на живот. Липсата на GPS модул, който е изключително полезен при други подобни устройства, малко ни озадачава. Asus VivoWatch е защитен по стандарт IP67.

Цената и датата на стартиране на продажбите все още не са обявени, но подозираме, че още тази седмица ще получим пълните детайли около ASUS VivoWatch. Очакваме конкурентна цена, защото в този сегмент вече има няколко сериозни предложения  ( Fitbit Surge, Pebble Time, Basis Peak, Garmin Vivoactive и т.н.), а някои от тях са и с по-богата функционалност.

Ще допълним новината при получаване на пълните характеристики на ASUS VivoWatch.

ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ НОВИНАТА:

Ето допълнителните детайли, които донаучихме за ASUS VivoWatch:

  • Операционната система е собствена и са нарича Kood. Освен функционалностите със спортна насоченост ( включително обобщаващия рейтинг Happiness Index ), тя ще предлага и известява ( май само с вибрация ) за телефонни повиквания.
  • Дисплеят е 1.28-инчов. Той има черно-бял LCD панел, който е чуствителен на допир.
  • LED индикаторът в долния край на корпуса показва изпълнението на зададените цели
  • Модерният мобилен процесор е заменен с микроконтролен на STMicroelectronics
  • Няма да е възможно инсталирането на приложения на устройството
  • Възможна е модификация на "лицата" на екрана
  • Включен е UV сензор, измерващ нивото на ултравиолетовото излъчване
  • Приложението ASUS HiVivo и страницата ASUS Healthcare ще предлагат обработка на данните, както и споделянето им с близките хора.
  • Осигурена е съвместимост с устройства с Android 4.3+, както и с моделите iPhone от 5-та ( включително ) версия нагоре.
  • Стартът на продажбите ще е веднага, но първо ще се случи в Тайван и още няколко държави. Цената там ще е 149$ щатски долара.

Пълните технически данни на ASUS VivoWatch можете да видите в нашия Каталог на умни часовници.comments powered by Disqus