GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-04-04 01:25:00


Изображенията са "рендери", но пък и дизайнът на Apple Watch не е много труден за копиране.


Zeaplus Watch не е Apple Watch, но много прилича

Умен часовник Zeaplus Watch

Макар доста коментатори да изкритикуваха външния вид на умния часовник Apple Watch, творението на фамозния американски гигант вече спечели няколко награди за дизайн. Познавайки битките на Apple срещу плагиатите, можем да преценим, че дори без подобни отличия, Apple Watch ще се превърне в основен модел за копиране от китайските компанийки. Вече сме виждали няколко нискокачествени имитации ( за пример потърсете AW08 в Google ) , но сега ще Ви представим една по-добра реплика.  

Умен часовник Zeaplus Watch

Zeaplus Watch на  Zeaplus е умен ( ще видим доколко ) часовник, чийто външен вид казва всичко необходимо. Затова по-интересни биха били техническите му характеристики. Пълни детайли все още не са представени, но засега става ясно, че устройството ще поддържа SIM карти, а това ще позволява провеждането на разговори без нужда от свързан телефон. Осигурена е и съвместимост с операционните системи Android и iOS. Интересно допълнение  представлява вградената камера (2MP), която обаче се намира на гърба на корпуса, а това означава, че ще се изисква сваляне на джаджата от ръката, за да бъде направена снимка ( може би и видео ). Обещаните сензори засега са педометър и сензор за сърдечен ритъм, но е възможно да са налични и други. Zeaplus Watch ще се предлата само във вариант от алуминиево тяло ( Apple Watch предлага 3 колекции с различни корпуси от различни материали), но в 3 цвята ( сребърно, сиво и златно). Предвидена е и някаква защита от вода, но конкретният рейтинг все още не е изяснен.

Копие на Apple Watch

Стартът на продажбите на Zeaplus Watch ще се случи в средата на месец април. Цените ще бъдат обявени в следващите дни, но със сигурност ще са по-поносими от тези на Apple Watch. Китайският производител ( или може би "ребрандиращ" търговец) вече предлага модела Zeaplus Watch G2 ( за 69$ щатски долара ), чийто външен вид е вдъхновен ( 1:1) от Samsung Gear 2. Приятна изненада е фактът, че компанията Zeaplus има представителство в Европа, което означава, че над продукцията й действат европейските закони, цените са крайни ( мита и други данъци са вече начислени), а доставката бърза и лесна.

Във форума на Zeaplus се водят интересни дискусии за новия умен часовник, а и администраторите отговарят охотно на въпросите на участниците.

Обновление на новината: Устройството от новината ще се нарича Zeaplus Watch G3, но премиерата му е отложена за неопределено време. Може да се окаже, че джаджата ще бъде ребрандиран китайски модел, който ще се продава и под други марки.comments powered by Disqus