GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-05-29 02:40:00


iFixit е портал, предлагащ безплатни упътвания за ремонт на потребителска електроника, както и продажба на инструменти и части.


Майсторите от iFixit разглобиха умния часовник Pebble Time

Тези дни Ви съобщихме, че доставките на умния часовник Pebble Time ще стартират по план. Майсторите на популярния портал iFixit веднага са успели да се сдобият с бройка от новата джаджа ( вероятно с връзки ) , защото вече са разглобили едно такова устройство. В тази новина ще обобщим най-интересните моменти от процеса, както и любитните открития за хардуера, който е събран в Pebble Time.

Разглобяване на Pebble Time

 

Ще започнем с извода, че устройството е много лесно за разглобяване, защото този път инженерите на Pebble Technology Corp. са се постарали да направят ремонта възможен. Това не беше точно така при предното поколение ( оригиналния Pebble и металния Pebble Steel ) , защото се нарушаваше защитата от вода и прах, а някои части бяха сериозно ( и непоправимо при разделяне ) залепени.

Ето какви стъпки са преминали ентусиастите на iFixit, за да научат "тайните" на Pebble Time. Използвана е стандартна отверка. Дисплеят и стъклото ( заедно с безела ) над него не са залепени, което улеснява отделянето им ( с леко загряване ). Защита от вода ( изолираща лента между безела и корпуса ) се нарушава при отварянето, но вероятно е по-поправима. След повдигането на екрана от корпуса ( и отделяне на кабели и конектори ) се появява основната платка и батерията. Върху платката се откриват множество чипове и модули, но най-интересен може би е "Linear Tech LT3009 Linear Regulator", който ще се занимава с подаването на захранване към нововъведените Smartstraps. Батерията ( литиево-йон-полимерна ) е с впечатляващо малък капацитет от 150 mAh ( 0.57 Wh, 3.8 V ), но оптимизирана консумация я запазва за доста дни.

Ето още няколко по-познати характеристики на Pebble Time, които се потвърждават при разглобяването:

  • Дисплей - резолюция от 144 на 168 пискела, 64 цвята, Gorilla Glass защитно стъкло, ниска консумация, размер от 1.25-инча, технология - LED-backlit memory-in-pixel e-paper, винаги включен, не е чуствителен на натиск и допир, има ръчна подсветка.
  • 3D акселерометър, компас, сензор за осветеност, микрофон
  • Bluetooth 4.0
  • Лесен механизъм за смяна на каишки и верижки. Те са със стандартен размер от 22 милиметра

Цялата публикация за разглобяването на Pebble Time, както и подробна документация за използваните хардуерни модули, можете да прочетете тук.comments powered by Disqus