GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-05-28 21:06:00


Прототипът изглежда добре, ако забравим за допълнителния екран ( и познатата неактивна зона на основния ). Дали няма да видим премиера на "нормален" умен часовник от Lenovo?


Lenovo показа странен умен часовник с два екрана

Tech World на Lenovo е ново технологично събитие, което китайският гигант ще се опита да направи глобално. То стартира за първи път на 28 май, а идеята му е да представя нови продукти, иновации, концептуални разработки и поглед към бъдещето на индустрията. Участниците са Lenovo и лидери на технологичните гиганти Intel, Microsoft и Baidu.

Сред редицата премиери на готови продукти и демострации на прототипи, едно странно устройство логично предизвика нашия най-голям интерес. Става дума за умен часовник, който на пръв поглед прилича на популярния Moto 360 ( Motorola също е собственост на Lenovo), но притежава и една изненадваща характеристика - допълнителен екран, наречен Virtual Interactive Display ( VID ).

Умен часовник Lenovo Magic View

Той се намира от едната страна на корпуса ( преминава към верижката ), нарича се "Magic View" и наподобява перископ ( или проектор ). Използвайки "мистериозна" светлина и оптична рефракция, въпросният допълнителен "прозорец" създава илюзия за 20 пъти по-голям ( от основния на часовника ) виртуален екран. Жироскопът ( и акселерометърът ) на часовника пък подава данни за позицията в пространството, за да бъде реализирано изображение в 360 градуса ( подобно на VR системите и Google Cardboard ).

Разработчиците на Lenovo смятат, че нововъведението може да бъде използвано за преглеждане на карти, изображения и видеоклипове, както и лични съобщения, които не трябва да се виждат на основния дисплей. Все още няма решение за реално производство на чудноватата джажда, но идеята е да се предложи и тества един по-удобен подход за представяне на информация, която трудно се събира в малките екрани на умните часовници. Остава висящ въпросът за мнението на околните по повод външния вид на ползвател, залепил едното си око за верижката на часовника.

Lenovo Smartwatch

Ако описанието с думи не вида дява ясна представа за Lenovo Magic View, можете да изгледате видео от представянето.

Прототипът работи с модифицирана версия на Android ( не е Android Wear ). Процесорът е Qualcomm Snapdragon 400, а екраните се управляват от графичен чип Qualcomm Adreno 306 GPU.

Изображенията и информацията са от официалната страница за медии на Lenovo.comments powered by Disqus