GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-05-16 19:53:00


Освен лидер в доставките на дисплеи за умни часовници, LG e и производителят с най-богато портфолио от устройства с Android Wear.


LG Display e доставчик №1 на дисплеи за умни часовници за първото тримесечие на 2015г.

Доставчик на дисплеи за умни часовници LG Display

Производителят LG Display ( дъщерна компания на гиганта LG Electronics ) е един от най-големите световни доставчици на дисплеи по различни технологии. За кратко време корейската компания се превърна и в най-голям доставчик на екрани за умни часовници. Пазарният анализатор DisplaySearch разкрива, че LG Display е произвел 66.8% ( и е получил 90% от приходите) от общо доставените бройки (около 8 милиона) за първото тримесечие на 2015г.. Успехът се дължи на факта, че LG е единият от общо два производителя, които в момента могат да произвеждат P-OLED  ( Plastic organic light-emitting diode ) панели, а те са най-често използваните при умните часовници.

Общият обем на този сегмент ( доставка на екрани за умни часовници ) за първото тримесечие на 2015г. се оценява на 204 млн. щатски долара. Производителят LG Display е реализирал 186 млн. щатски долара от тази стойност. Останалите приходи отиват при Samsung Display ( 6.3 млн. щатски долара ), Japan Display ( US$4.8 млн. щатски долара) и Futaba Corp. ( 3.7 млн. щатски долара ).

Спрямо последното тримесечие на 2014г. става дума за увеличение от 7 пъти. Лесно е да се предположи, че този скок се дължи на стартиралото масово производства на Apple Watch, който ексклузивно използва P-OLED панелите на LG Display. Тази доминация вероятно ще бъде разклатена през следващите месеци, защото се очаква Samsung Display също да започне доставки на панели за популярния умен часовник на Apple.comments powered by Disqus