GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-05-09 01:42:00


Готино е, че под най-различни форми умните часовници намират приложение в най-различни сфери от живота.


Nixon Ultratide e най-умният часовник за сърфисти

Притеснени от успеха на електрониките за носене, все повече традиционни производители на часовници обмислят идеи за включване в този сегмент. Някои сътворяват устройства за проследяване на физическата активност ( фитнес тракери, спорти гривни и т.н.), други залагат на умни часовници в традиционния смисъл ( известия, комуникация и т.н.), а трети пък поемат по съвсем неочаквани пътища. Младата, но популярна калифорнийска компания Nixon ( часовници, аксесоари, аудио продукти ) e решила да обедини усилия със Surfline ( водещ световен портал за прогнози за сърф условия ), за да създаде не просто пълнофункционален умен часовник, а "най-умният часовник за сърф в света" ( според компанията ). Резултатът се нарича Ultratide ( има и по-стари модели със същото име ).

Часовник за сърф Nixon Ultratide

Nixon Ultratide не доставя известия, не проследява физическата активност, както и не позволява инсталиране на приложения. Всичко тук е свързано с вълните и сърфа, както подсказва и името ( tide - прилив и отлив, морско течение, насока, тенденция, годишно време и т.н. ). Джаждата се свързва със смартфона чрез Bluetooth, за да предложи подробна информация в реално време за над 3300 популярни точки за сърфиране ( родното Черноморие принципно участва в Surfline, вероятно и в часовника ). Данните включват височина и посока на вълните, посока и скорост на вятъра, температура на водата и въздуха, рейтинг на мястото от Surfline , както и други подробности. Часовникът дори позволява избор на определени условия, за които сърфистът да бъде информиран, ако бъдат изпълнени на точката за сърфиране.

Заинтригувани сме за мястото на смартфона по време на сърфиране във водата, ако се нуждаем от информация в реално време.

Часовник за сърфисти Nixon Ultratide

Естествено Nixon Ultratide е водоустойчив ( до 100 метра ). Всичко се задвижва от батерия, която би трябвало да "удържи" между една и две години. А когато тя трябва да се подмени, Nixon обещава да го направи винаги безплатно. Засега е осигурена съвместимост с iOS на Apple, но скоро се очаква и работещо приложение за Android.

Определени разцветки на часовника ще се предлагат от сайтовете Surfline.com и Nixon.com, а други цветови варианти ще са налични в специализираната търговска  мрежа. Продажбите започват от 15 май, а цената е 300$ щатски долара.comments powered by Disqus