GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-05-06 01:42:00


Под публикациите на Pebble в Kickstarter можете да намерите отговори на много от важните въпроси за новото поколение умни часовници на компанията.


Започва масовото производство на Pebble Time

Умен часовник Pebble Time

Ако проявявате интерес към света на умните часовници, вероятно знаете, че компанията Pebble Technology Corp. е любима на публика и притежатели. В настоящата година бе представено новото поколение на продукцията на Pebble, а успехите отново бяха рекордни. Става дума за умните часовници Pebble Time и Pebble Time Steel, за които можете да намерите доста информация в страниците на GizmoEra.

Умни часовници Pebble Time

Тези дни производителят публикува информация за ситуацията около модела Pebble Time, който трябва да достигне до купувачите си малко по-рано от Pebble Time Steel. С няколко клипа, снимки и спретнат текст се прави кратък преглед на новия интерфейс, списъка с функциите ( налични и скорошни ), както и описание на процеса по производство и доставка. На нас ни направиха впечатление добрият дисплей, приятните анимации из менютата и разнообразни базови приложения в действие.

Производство и доставка

През тази седмица започва масовото произвоство на Pebble Time, а това означава, че забавянето спрямо първоначалните планове е само няколки дни. В началото продукцията ще бъде в по-малки количества, но максималният капацитет на поточните линии ( някъде в Азия ) ще бъде достигнат в средата на месец май. Хилядите готови бройки ще бъдат изпращани към 5 центъра за дистрибуция ( САЩ, Хонконг, Австралия, Канада и Ирландия ), откъдето ще бъдат подготвяни за транспортиране към крайните купувачи. Междувременно банковите карти на клиентите ще бъдат таксувани за покупката, защото първите доставки ще стартират през втората половина на месеца.

Функционалности

Ето и списък със "заводските" функции, които ще бъдат стандартно достъпни за умните часовници, които пристигнат до собствениците си:

  • Нов интерфейс, позволяващ преглед на минали, настоящи и бъдещи събития. Първоначално в него ще бъдат вмъкнати ( timeline pins ) календар, спортни резултати и прогноза за времето.
  • Различна организация на паметта за приложенията, което позволява пълно усвояване на възможностите на умния часовник. Отпада лимитът от 8 приложения!
  • Нови приложения за спортна информация. За съжаление е наблегнато на американски спортове.
  • Преработени системни приложения, които вече ще са цветни. Става дума за аларми, календар, музика, известия, спортни приложения и настройки.
  • Гласов отговор на известия от свързано устройство с Android.

Малко по-късно през годината обновления на софтуера ще доведат до актвиране и на допълнителни функционалности:

  • Гласов отговор на Gmail известия от свързано устройство с iOS.
  • Гласови бележки.
  • Приложение за борсови котировки.
  • Лице за екрана с прогноза за времето
  • Подобрения за музикалното приложение

Надяваме се скоро да получим информация и за стартиращо производство на Pebble Time Steel.comments powered by Disqus