GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-05-28 22:45:00


С нетърпение очакваме "свободната продажба" на Pebble Time и Pebble Time Steel.


Стартираха доставките на Pebble Time

Умен часовник Pebble Time

Преди няколко дни се появиха слухове за финансови затруднения на производителя на умни часовници Pebble Technology Corp. ( връзка към статията в TechCrunch ). Не сме сигурни в тяхната автентичност, но интересното бе твърдението, че проблемите се дължат на прекалено бързия и голям растеж на компанията ( притежаваща десетки милиони в банкова сметка ), чийто успех се е нуждаел от подкрепа със свежи инвестиции. Реални или не, трудностите не са попречили на стартирането на доставките на Pebble Time в срок. Производителят на най-обичаните от публиката умни часовници съобщи, че доставянето на заявените бройки от кампанията в Kickstarter стартира.

Pebble Time

Както Ви съобщихме преди няколко дни, производството на Pebble Time върви по план. Максималният капацитет на поточните линии ( някъде в Азия ) трябва вече да е достигнат, а готовите бройки се изпращат към 5 центъра за дистрибуция ( САЩ, Хонконг, Австралия, Канада и Ирландия ), откъдето се подготвят за транспортиране към крайните купувачи ( засега само към поддръжниците от Kickstarter ). Първите доставки тръгват от 27 май, а до средата на следващия месец всяка поръчка на Pebble Time ще е получила номер за проследяване на пратката. Предполага се, че всички количества за поддръжниците ще бъдат произведени в рамките на месец май. Навярно след това ще започне подготовката на поточните линии и за другия нов модел Pebble Time Steel.

Нови детайли

Приложение Pebble Time Watch

Покрай стартирането на доставките бяха разкрити и няколко интересни детайла. Производителят на Pebble показа новото приложение Pebble Time Watch, което засега ще бъде различно от познатото приложение Pebble ( Pebble Smartwatch за iOS и Pebble за Android), което работи с оригиналните Pebble и Pebble Steel. Отново се напомня за отпадането на лимита от 8 приложения, които могат да бъдат инсталирани локално на умния часовник.

Публикавани бяха и 2 нови видеоклипа, демонстриращи начините за управление на лицата ( циферблати, тапети ) и организацията на менютата в новия интерфейс на Pebble.

Информацията и изображенията са от блога на Pebble в кампанията в Kickstarter.comments powered by Disqus