GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-05-10 23:37:00


За умния часовник на Swatch се знае единствено, че ще предлага NFC, както и поддръжка на Android и Windows Phone.


Swatch разработва батерии за умни часовници, които да издържат до 6 месеца

Умен часовник на Swatch

Популярната компания Swatch вече потвърди своето включване в света на умните часовници, чийто потенциал доскоро пренебрегваше. Все още се знае малко за бъдещото умно устройство, но пък изпълнителният директор на големия швейцарски производител е дал интервю за местни медии, в което разкрива разработването на нов тип усъвършенствата батерия за умни часовници. Иновацията не само ще направи ежедневното зареждане ненужно, но ще осигурява издръжливост до 6 месеца.

"Който предложи на пазара батерия за умен часовник, която не трябва да се зарежда 6 месеца, той ще има конкурентно предимство,” e заявали Ник Хайек ( споменатото CEO на Swatch ) в интервюто за седмичника Handelszeitung. „Ние работим интензивно по този проблем заедно с нашата изследователска група Belenos и производителя на батерии Renata. През следващата година ще представим на пазара революционна батерия за мобилна електроника, но и за автомобили“.

Явно технологията за батерията ще бъде една и съща за носимите електроники и автомобилите ( по-скоро електромобилите и хибридите ), а разликата ще идва от мащаба. Няма информация за подхода за реализацията на тази амбициозна идея, но е планирано новата батерия да бъде достъпна през 2016г.. Ние очакваме умния часовник на Swatch през следващите месеци, затова можем да предположим, че той няма да успее да се възползва от предимствата на новата технология.

Ние вече го знаехме, но явно и хората от Swatch са установили, че издръжливостта на батерията е едно от най-големите притеснения пред глобалния успех на умните часовници. Повечето от моделите издържат от 1 до 3 дни, а потребителите на традиционни часовници, издържащи от години до безкрайност ( автоматите ), не биха били доволни от тези резултати. Единствено Pebble прави изключение сред популярните умни часовници, защото новото поколение Pebble Time Steel издържа до 10 дни ( Pebble Time до 7 дни ) на работа с един заряд.

*Изображението не е на бъдещия умен часовник на Swatch.comments powered by Disqus