GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-05-19 02:10:00


Xiaomi Mi Band досега бе поръчвана неофициално от китайски онлайн магазини, а някои от тях дори имат складове в Европа.


Xiaomi стартира официален онлайн магазин в САЩ и няколко европейски държави

Спортна умна гривна Xiaomi Mi Band

Достъпните устройства на китайската технологична компания Xiaomi ще станат официално достъпни за първи път извън Азия. Добрата новина важи за потребителите от САЩ и няколко европейски държави, където ще заработи онлайн магазинът Mi Store. Това ще се случи на 19 май, но първоначално ще има ограничения за поръчване на определени количества в една поръчка.

Спортна умна гривна Xiaomi Mi Band

За нашия блог най-голям интерес представлява умната грива ( фитнес тракер, активити тракер ) Xiaomi Mi Band. Над 1 милион броя от тази джаджа бяха продадени през 2014г., а това изненадващо отреди на китайския производител мястото на най-голям играч в света на носимите технологии ( Apple Watch вероятно ще е тазгодишният лидер ). Интересните продукти на Xiaomi ще завладяват нови западни територии, но доставките все още ще се осъществяват от Китай. Изключително достъпната умна гривна Mi Band ще се предлага в САЩ за символичната цена от 14.99$. За Европа ще се наложат съответните митнически и транспортни разходи, но те ще бъдат предварително обработвани от Xiaomi, а цената би трябвало да си остане примамлива. Така, ако успее да осигури достатъчни количества, Xiaomi може да превземе и европейския пазар. А това ще бъде символична крачка и сигнал за останалите китайски брандове, които все още не смеят да заявят претенции към западните потребители.

Магазин на Xiaomi

"За първи път почитателите ни от САЩ, Обединеното кралство, Франция и Германия могат да пазаруват в mi.com, за да поръчат аксесоари като Mi power banks, Mi Band и Mi Headphones". Това казва съобщение от Facebook страницата на Xiaomi.

 comments powered by Disqus