GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-06-02 00:29:00


Идеята за два размера на корпуса са ни e позната от Apple Watch. Всъщност доста неща в новия ZenWatch 2 ни напомнят за творението на Apple. Дори и рекламният клип.


ASUS представи ZenWatch 2

Умен часовник ASUS ZenWatch 2

Ежегодното технологично изложение Computex отново стартира в Тайпе, а премиерите на нови продукти "заваляха". Тайванският гигант ASUS ( от град Тайпе ) побърза да направи един изненадващ анонс в нашата зона на интерес. Става дума за новия умен часовник ASUS ZenWatch 2, който се явява 3-то подобно ( след първия ZenWatch и VivoWatch ) устройство на компанията. Джаджата отново работи под управлението на операционната система Android Wear, но почти всичко друго е обновено и подобрено, макар оригиналният ZenWatch да бе изключително стилен и богат на допълнителна функционалност.

ASUS ZenWatch 2 пристига в 2 размера. По-големият модел ( WI501Q ) има размери от 49 на 41 милиметра, а верижки и каишки са със стандартна ширина от 22 милиметра. По-малкият ( WI502Q ) е с височина от 45 милиметра. Ширината на корпуса е 37 милиметра, а ширината на верижките и каишките - 18 милиметра. Новост е металната коронка ( бутон отстрани ), която става все по-модерна сред умните часовници. Засега имаме само обещание, че тя ще предложи нов начин за взаимодействие с устройството.

Новият умен часовник предлага корпус от висококачествена неръждаема стомана, а възможните разцветки са сребристо ( Silver ), тъмносиво ( Gunmetal ) или розово злато ( Rose Gold ). Вариантите за каишки и верижки са още повече - 18 комбинации от кожа, гума, метал, кристали Swarovski и различни цветове. Общият брой на възможните варианти е над 100 ( 2 размера, 3 корпуса, 18 верижки и каишки ).

ASUS ZenWatch 2 се захранва от Qualcomm Snapdragon. Подозираме, че дисплеят е стар познат, защото предполагаме, че е използван същият извит 2.5D AMOLED панел, който видяхме в оригиналния ZenWatch. Това обаче не е потвърдено. Покритието е Gorilla Glass 3. Защитата от вода и прах е по стандарта IP67 ( подобрение спрямо IP55 на първия ZenWatch ), което означава, че джаджата ще "преживее" гмуркане до 1 метър за 30 минути. Наличен е актуалният хардуерен пакет от сензори, предаващи данни към софтуера за проследяване на физическата активност. Зареждането се случва чрез бързо магнитно зарядно. Издръжливостта на батерията вероятно ще бъде в рамките на традиционното за умен часовник с Android Wear, макар преди време да имаше заявки за до 7 дни работа с едно зареждане.

ASUS отново ( познато ни от оригиналния ZenWatch ) са решили да разширят функционалността на Android Wear ( последна версия ), но конкретните софтуерни нововъведения все още не са анонсирани. Сигурно е само, че ще бъде налично приложението Watch Face Land, което ще дава възможност за създаване на собствени лица ( watchfaces ) за екрана.

ASUS все още не разкрива информация за евентуалната цена и датата на пазарна премиера, но може би ще се наложи да изчакаме до изложението IFA, което традиционно се провежда в началото на септември.comments powered by Disqus