GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-06-07 18:28:00


Не знаем дали е възможно и рентабилно за умните аксесоари, но бихме се радвали на внедряване на измерване на кръвно налягане и кръвна захар.


Умната гривна Sony SmartBand 2 бе случайно разкрита

Умна гривна Sony SmartBand 2 SWR12

Легендарният технологичен гигант Sony е много активен участник в пазара на електрониките за носене. Японската компания от няколко години предлага умни часовници и гривни, които са познати с щедро внедряване на разнообразни хардуерни модули. По време на миналогодишното издание на събитието Mobile World Congress бе представена умната гривна ( фитнес тракер ) Sony SmartBand SWR10. Инцидентно и кратко поставяне на приложение-компаньон в Google Play разкри съществуването на наследник, който съвсем скоро можем да очакваме под името Sony SmartBand 2 SWR12.

SmartBand 2 Приложение за Android

Вече премахнатото приложение “SmartBand 2” показва, че основната новост в SmartBand 2 е внедряването на сензор за сърдечен ритъм ( описан като pulse и HRV - heart rate variability ), който ще проверява и записва данни през целия ден. Гривната ще записва различни параметри на физическата активност, както и ще проследява характеристиките на съня. Налични са входящи известия откъм свързания смартфон и събуждане с лека вибрация. Отново е осигурена тясна интеграция с приложението Lifelog, което ежедневно събира информацията за спортните постижения, социалните активности и други събития от ежедневието. Специален бутон ще генерира и показва моментна снимка на всички данни. Дискретният дизайн, познат от семплата визия на първата гривна Sony SmartBand, ще бъде запазен. Странно е, че Sony SmartBand 2 ще работи най-пълноценно със устройства Xperia, макар да има съвместимост с останалите устройства с Android ( естествено ще има минимална изискуема версия  ).

Все още няма детайли за цената и момента на стартиране на продажбите, но предполагаме, че премиерата предстои съвсем скоро.

Информацията и изображенията са от блога XperiaBlog.comments powered by Disqus