GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Casio ще предложи умен часовник в началото на 2016г.

Ако питате Casio ( всъщност някой мениджър, служител или PR отдел там ), умните часовници не са нещо ново. Легендарният японски производител предлага множество такива устройства ( примери на изображението надолу ) още от 70-те години на изминалия век. През седмицата Kazuhiro Kashio ( новият президент на компанията ) e разкрил в интервю за The Wall Street Journal ( връзка към статията ) плановете на Casio за включване в пазарната ниша на умните часовники от ново поколение. Подходът към разработката ще се различава от конкурентните решения, защото "часовникът ще бъде умен, а не умно устройство, което е и часовник".

Класически умни часовници на Casio

Все още няма детайли за бъдещата джаджа, но производителят ще се постарае да предложи на активните потребители перфектен и издръжлив часовник, който ще е лесен за употреба и приятен за носене. Целевата ценова граница е 400 щатски долара, а премиерата трябва да се случи в края на месец март през 2016 година. Първите продажби ще са в Япония и САЩ.

Мениджърите на Casio не се надяват на бърз успех, но държат на участието в дългосрочния ръст на този пазарен сегмент. Компанията вече е работила по подобни продукти през последните 4 години, но прототипите не са достигали до финално одобрение. Някои от моделите на линията G-Shock на Casio вече имат умни функции, защото могат да се свързват със смартфон, за да уведомяват за различки известия. Casio явно имат опит, затова с интерес очакваме този първи съвременен умен часовник.comments powered by Disqus