GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-07-18 01:34:00


Тайванската компания определя сегмента като "критичен". Тогава очакваме изпипан умен часовник от HTC.


Умната грива HTC Grip засега няма да достигне до пазара

HTC Grip

Реномираният производител HTC, който изпитва моментни трудности, отдавна бе заявил интерес към пазарния сегмент на електрониките за носене. Премиерата на подобен продукт няколко пъти се отлагаше, но през март се изясни, че първото предложение ще бъде умна гривна ( по-скоро фитнес тракер ). Тя бе наречена HTC Grip и бе разкрита в деня преди официалния старт на изложението MWC2015.

Тези дни стана ясно, че пазарната премиера на HTC Grip ( в показания вариант ) се отлага, макар да бе обещана за пролетния сезон. Това бе потвърдено от компанията ( в отговор до портала MobileSyrup ) , която обясни, че по време на разработката и продължителните тестове се е стигнало до неудоволетворителни отзиви от  потребителите. Тайванската компания е осъзнала, че предлагането на продукт, който не ентусиазира публиката, може да е много опасно в пазар с подобно разнообразие на умни гривни и фитнес тракери. Хората от HTC обещават, че малко по-късно през годината ще предложат много по-богато и амбициозно цялостно портфолио ( описано като “new comprehensive product suite”) от електроники със здравна и фитнес насоченост.

Надяваме се, че HTC Grip ( под незнайна форма ) ще остане част от новата серия от устройства. Гривната бе съвместна разработка с UA Record ( част от Under Armour - собственик на популярните приложения MyFitnessPal и Endomondo от февруари ) и бе насочена към проследяване на физическата активност на потребителите. Grip притежаваше GPS модул, различни сензори, опростен екран и други познати възможности, характерни за масовите носими електроники със спортен фокус.comments powered by Disqus