GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-07-05 17:54:36


Шестоъгълната батерия на изображението е малко крива, но големите глави в изследователските отдели на LC Chem си знаят работата.


LG Chem представи шестоъгълна батерия за умни часовници

Една от най-критичните пречки пред глобалния успех на носимите електроники е издръжливостта на батериите им. Актуалните продукти предлагат богата функционалност, която обаче е енергоемка, а това води до нужда от често презареждане. Технологичен и дизайнерски пробив на най-голямата корейска химическа компания LG Chem ( част от LG Corporation и един от конкурентите за титлата на най-голям производител на малки батерии в света ) би могъл да даде скорошното решение на проблема.

Хексагонална батерия на LG Chem за умни часовници

Гигантът LG Chem е разработил нова шестоъгълна ( хексагонална ) батерия, предназначена за умни часовници, а още по-конкретно за устройствата с кръгъл корпус. Новият подход води до оптимизиране на заеманото от батерията място, а резултатът е подобрение с до 25% на капацитета спрямо традиционните правоъгълни батерии. Разработката е проведена съвместно с друга голяма технологична компания, но идентичността й не е разкрита. Говорител на LG Chem е изяснил, че не става въпрос за LG Electronics ( също част от LG Corporation ) или Apple. Дали партньорът може да е гигантът Samsung, чийто кръгъл умен часовник очакваме съвсем скоро.

Новата батерия вече се произвежда в китайския завод на LG Chem в град Нанкин ( Nanjing ), а различни компании за потребителска електроника започват да получават продукцията. Умните часовници с кръгли корпуси са на мода, а това означава, че още тази година можем да видим продукти, използващи новата хексагонална батерия. Става ясно, че LG Chem планира да предложи и батерии в други форми, а примерите са вариантите с L-форма или кръгла батерия с дупка в средата.

Мнение на GizmoEra: Щом производителите харчат милиони за подобрявяне на дизайна на батериите, очевидно технологията на съвременните батерии ( конкретно литиево-йонни ) е изчерпана и изцедена максимално. Очакваме чудо.comments powered by Disqus