GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-07-16 01:39:00


Samsung Gear A ще бъде седмият член на серията Gear. Корейският гигант ще се опита да разшири екосистема на Tizen със сериозни партньори.


Предположения за техническите характеристики и премиерната дата на умния часовник Samsung Gear A

Технически характеристики на Samsung Gear A

Тези дни се прокрадна информация, че тазгодишното събитие Samsung Unpacked вероятно ще се проведе по-рано от традиционния си период. Фирменото мероприятие на Samsung може би няма да съвпада с популярното септемврийско изложение IFA 2015,  защото източници на портала SamMobile са заявили, че тази година датата ще е 12 август. Коментираните премиери са тези на умните телефони Galaxy Note 5 или Galaxy S6 edge Plus ( или + ), но за нас най-голям интерес представлява вероятността за официално представяне на първия умен часовник на Samsung с кръгъл дисплей, който очакваме да се нарича Samsung Gear A. Оригиналният "смартчасовник" Samsung Galaxy Gear ( Galaxy, защото бе с модифициран Android ) бе представен на Samsung Unpacked 2013 ( по време на IFA 2013 ). Няколко дни преди  IFA 2014 самостоятелният умен часовник Samsung Gear S ( с Tizen ) също получи своя анонс. Между тези два момента видяхме премиерите и на Gear 2 ( с Tizen ), Gear 2 Neo ( с Tizen ), Gear Fit ( с RTOS ) и Gear Live ( с Android Wear ). Да се надяваме , че няма да ни се наложи дълго очакване на "по-перфектния" умен часовник, който корейската компания ни обеща, обяснявайки временното затишие в развитието на портфолиото си от носими електроники.

Samsung Gear A

Междувременно се появиха технически характеристики на Samsung Gear A, чието кодово име по време на разработката бе Orbis. Информацията отново идва от портала SamMobile, чийто редактори са уловили "изтекла" информация ( и някои официални детайли от SDK-то, което вече Ви представихме ). Все още липсват "изтекли" изображения на външния вид на новото устройство, но ожесточената конкуренция би трябвало да е причинила сериозно старание на дизайнерите на Samsung.

Ето и детайлите:

  • Процесор: 2-ядрен 1.2GHz Samsung Exynos 3472 с GPU Mali-400 MP4 на 450 MHz
  • Операционна система: Tizen на Samsung
  • Комуникации: GPS, Bluetooth 4.1 ( може би ще има вариант с 802.11 b/g/n Wi-Fi)
  • Дисплей: Кръгъл Super AMOLED екран с 360 по 360 пиксела и 305 ppi. Това би трябвало да означава размер от 1.18" инча.
  • Оперативна памет RAM: 768 MB
  • Вътрешна памет за данни: 4GB; Външна памет за данни: Не
  • Сензори: Акселерометър, жироскоп, барометър и сензор за сърдечен ритъм
  • Батерия: 250mAh
  • Допълнителни начини за управление : Въртяща се рамка на корпуса плюс коржнко ( нещо като Digital crown на Apple Watch )
  • Мобилна връзка: Не


comments powered by Disqus