GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-07-08 01:06:00


Най-достъпните умни гривни са голям шанс са промотиране на категорията.


Умната гривна Xiaomi Mi Band 1S ще притежава и сензор за сърдечен ритъм?

Умна гривна Xiaomi Mi Band

Умната гривна ( фитнес тракер ) Mi Band се оказа много успешен продукт за китайската компания Xiaomi. В началото на 2014г. производителят не присъстваше с продукт в категория на електрониката за носене ( т.нар. wearables ), но днес успешно може да се бори за лидерското място в продажбите. Вече Ви съобщихме, че над 6 милиона бройки на изключително достъпното устройство Mi Band са достигнали до купувачите си, а отварянето на компанията към западните пазари вече води до още по-успешни резултати, които пък e логично да предизвикат интерес на Xiaomi към разширяване на портфолиото с нови продукти.

Спортна умна гривна Xiaomi Mi Band S1

Въпреки слухове за разработване на ново поколение под името Xiaomi Mi Band 2, май първо ще се срещнем с обновена версия на оригиналното устройство. Това става ясно от документация, случайно открита на страницата на тайванския регулатор Taiwanese National Communications Commission. На изображенията се виждат различни страни на нов модул, чието предполагаемо наименование е Xiaomi Mi Band 1S ( или 1s ). Долната страна на корпуса разкрива сензор за сърдечен ритъм ( Mi Band може да се носи и на врата, а така няма да измерва точно ). От лицевата алуминиева страна сякаш няма сериозни промени. Отново липсва дисплей, а за обозначаване на базова информация се използват 3 LED светлини. Размерите изглеждат идентични, което вероятно означава, че настоящите аксесоари за оригиналната гривна ще са съвместими с корпуса на Mi Band 1S.

Xiaomi Mi Band S1

Няма официален коментар на производителя за "изтеклите" изображения, както и информация за цена и премиерна дата. Xiaomi MI Band се продава за 13-15 щатски долара, а новата джаджа не би трябвало да се различава значително.comments powered by Disqus