GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-07-25 03:48:00


Локалните китайски разработки на софтуер за носими електроники се налагат поради блокирането на някой услуги на западни онлайн гиганти. Платформата Tencent e базирана на Android, но са добавени азиатски приложения.


ZTE разкри умния часовник Axon Watch

Axon e луксозна продуктова серия на китайската компания ZTE. Наред със смартфоните от най-висок клас портфолиото се разширява и към нишата на умните часовници, защото тези дни бе анонсиран ZTE Axon Watch.

Умни часовници ZTE Axon Watch

Китайският производител разкрива малко детайли около Axon Watch, но става ясно, че устройството ще се управлява от интересната операционна система Tencent OS, която наскоро Ви представихме като разработка на интернет гиганта Tencent и неговите партньори ( в случая с ZTE ). Джаджата ще може да се управлява с жестове и гласови команди. Софтуерът ще предлага познатите нотификации, местни азиатски приложения за комуникация и телефонни разговори, както и проследяване на фитнес и здравни параметри. Дисплеят е с размер 1.4" инча ( някъде се споменава резолюция от 400 по 400 пиксела ), а защитата му е от Gorilla Glass със сапфирено покритие. Оперативната памет е 512MB, а мястото за данни - 4GB. Батерията е капацитет от 300mAh, а защитата на корпуса е по стандарт IP67. Комуникацията се извършва по Bluetooth 4.1.

ZTE Axon Watch

Вече се появи неофициална информация за цените на новия умен часовник на ZTE, но се надяваме данните да са неверни, защото са леко стряскащи. В зависимост от конфигурацията Axon Watch ще се предлага за суми от 2700 юана ( близо 800 лв. ) до 3 900 юана ( почти 1200лв.). Засега устройството ще се предлата само в Китай, а евентуалната версия за западните пазари може пък да работи с друга операционна система ( примерно Android Wear ).

Axon Watch е огромна дизайнерска крачка за ZTE, ако го сравним с миналогодишното им творение BlueWatch ( подобието на Pebble на долното изображение ).

Умен часовник на ZTEcomments powered by Disqus