GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-08-30 01:07:00


Портфолиото от носими електроники на Huawei е хубаво, но малко скъпо.


Amazon инцидентно е разкри цените на Huawei Watch?

Официална премиера на умен часовник Huawei Watch

Все по-популярният производител на телекомуникационно оборудване Huawei не можеше да пропусне участие в горещата пазарна ниша на умните часовници. Така в дните на мартенското технологично събитие Mobile World Congress 2015 китайският гигант представи устройството Huawei Watch, което впечатли с изпипан дизайн и впечатляваща изработка. Доста месеци по-късно все още очакваме официална пазарна премиера, но един голям интернет търговец може би ни разкрива детайлите. Става дума за лидера в електронната търговия Amazon, на чийто страници инцидентно се е появила оферта за предварителна поръчка на умния часовник Huawei Watch. Страницата вече не е активна, но в следващите редове ще Ви разкажем за интригуващата информация в нея.

Предпродажба на Huawei Watch

В Amazon ще се предлагат 4 варианта на Huawei Watch, а цените са следните:

  • Stainless Steel / Black leather strap: $349.99
  • Black Stainless Steel / Black bracelet: $449.99
  • Gold-plated / Brown leather strap: $699.99
  • Gold-plated / Gold-plated bracelet: $799.99

Ако ценоразписът е верен, това потвърждава по-стари слухове, че Huawei Watch ще е доста луксозен технологичен продукт. Макар първоначално да бяха споменавани суми над 1000 щатски долара, вероятните цени са по-високи спрямо конкуренцията ( примерно Moto 360 ), а не знаем какво повече, освен външен вид, може да предложи творението на Huawei. Страницата е съобщавала, че Huawei Watch ще е достъпен за покупка от 2 септември, но по-късно информацията е била премахната. Компанията Huawei има планирана пресконференция ( първото изображение се е появило в twitter ) на 2 септември в рамките на IFA 2015, където се надяваме да получим официална информация за новия часовник.

Страницата в Amazon е показала нещо много по-интересно. Huawei Watch е бил обявен като съвместим с Android 4.3+, но и iOS 8.2+. Това веднага породи предложения в технолигичните медии, че Amazon поради грешка е разкрил голяма иновация в Android Wear, а именно съвместимост с мобилната операционна система на Apple. Google от известно време май наистина търси подобно развитие, но малко по-късно от производителя Huawei е изпратено изявление, отричащо цялата информацията ( за пазарна премиера, цена и съвместимост), която се е появила случайно на страница на техния партньор Amazon.

След няколко дни ще научим истината.comments powered by Disqus