GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-08-31 20:32:00


Уау! Богатото разнообразие от умни часовници с Android Wear вече е достъпно за собствениците на затворена платформа на Apple.


Android Wear for iOS носи съвместимост с Apple iPhone

Вече е официално! Днeс гигантът Google съобщи в официалния си блог, че платформата Android Wear вече е съвместима с iPhone на Apple. Приложението Android Wear за iOS се появи веднага в App Store ( връзка ). То е съвместимо с iPhone 5, 5c, 5s, 6 или 6 Plus, които трябва имат iOS 8.2 ( или по-висока ).

Съвместимост на Android Wear с iOS

Съществува обаче и едно по-неприятно ограничение. Android Wear за iOS ще работи само с бъдещите умни часовници с Android Wear. За съжаление гигантът все още няма планове за осигуряване на поддръжка на по-старите модели ( упорити потребители май са успели ). Потвърдено е, че от новата съвместимост ще се възползват познатият LG Watch Urbane ( може би и лимитираната версия LG Watch Urbane Luxe ), дългоочакваният Huawei Watch, анонсираният ASUZ ZenWatch 2, както и доста коментираното ( необявено все още ) ново поколение на Moto 360.

Приложение Android Wear for iOS

Нужно е да се направи уточнението, че Android Wear for iOS засега няма да предлага пълната функционалност ( най-вече поради ограничения от страна на iOS ), която намираме в еквивалента за Android. На първо време ще са достъпни следните функции:

  • Получаване на  информация - позвънявания, съобщения, известия от приложения. Режимът Always-on се поддържа.
  • Follow your fitness: Поставяне на цели за физическа активност. Ежедневен и седмичен преглед на фитнес постиженията. Автоматично измерване на ходене, бягане и сърдечен ритъм.
  • Получаване на информация от Google Now ( срещи, текущ трафик, прогноза за времето, статус на полети и т.н.). “Ok Google” работи и тук.

Една от функциите, които ще липсват при Android Wear for iOS, е поддръжката на въшни лица-приложения. Google е подготвил някаква селекция от подобни лица, но едва ли разнообразието ще може да се сравнява с богатството при Android. Май ще са възможни накякви "заобиколки".

Дали изненадващото представяне на подготвената съвместимост не бе предизвикано от инцидентното разкритие по темата, което бе направено от Amazon и Huawei? Независимот от истината, новата съвместимост е голяма новина за света на умните часовници.comments powered by Disqus