GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-08-31 18:30:00


Предварителните заявки вече са възможни. Дали количествата ще бъдат изкупени моментално?


LG Watch Urbane Luxe e умен часовник в лимитирана серия

Екран на умен часовник LG Watch Urbane Luxe от REEDS Jewelers

Корейският гигант LG е сериозен играч в света на умните часовници. Натрупаният опит и търсенията на нови пазарни възможности явно са довели мениджърите в LG до извода, че умните часовници не трябва да бъдат само хардуерен аксесоар за умни телефони, но и самостоятелни модни продукти. Наскоро се появи информация ,че от LG са направили заявка за защитаване на търговската марка “Watch Urbane Luxe”. Ние очаквахме изцяло нов модел, но се оказа, че LG Watch Urbane Luxe ( Брех, че дълго име! ) всъщност е много луксозен вариант на познатия LG Watch Urbane. Разработката е съвместна с американската бижутерска компания REEDS Jewelers.

LG Watch Urbane Luxe

Това означава, че техническите характеристики се запазват, но Watch Urbane Luxe е първият луксозен умен часовник с Android Wear. За изработката на корпуса е използвано 23-каратово злато, което LG описва като по-устойчиво от 24-каратово ( използвано в бижутерията ), но и по-тежко от 18-каратовото ( намеци към използваното в Apple Watch Edition и традиционните луксозни часовници). Ръчно изработената каишка е от алигаторска кожа, а разгръщащата се закопчалка ( от същото злато ) е от готиния тип "пеперуда". Кутията също впечатлява със своя "пиано гланц".

LG Watch Urbane Luxe

LG Watch Urbane Luxe e създаден в лимитирана серия от 500 бройки, всяка от които ще има гравиран сериен номер, доказващ автентичността. Цените на луксозната джаджа започват от 1195$  щатски долара ( оскъпяването е от избора измежду различните каишки, а оригиналната кафява е безплатно в комплекта ), а предварителните заявки вече са възможни в онлайн магазина на компания REEDS Jewelers.

Кутия на LG Watch Urbane Luxe
 
Очакване официално представяне на новото устройство в дните на голямото берлинско изложение IFA 2015 ( 4 - 9 септември).comments powered by Disqus