GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-08-23 00:04:00


Дано "спуканата гума" ( черната лента на екрана ) да е само заблуда на противника.


Наближава ли премиерата на новото поколение на умния часовник Moto 360?

Motorola Moto 360

Напоследък Motorola няколко пъти инцидентно разкриваше ( горните снимки ) части от външния вид на евентуалния наследник на успешния умен часовник Moto 360. Може би моментът на официалната премиера е близко, защото "бдителни граждани" случайно са забелязали ( заснели и споделили тук и тук ) служители на Motorola Mobility, който са използвали ( явно тествали ) необявени часовници в района на град Чикаго, където се намира централата на фамозната американска компания, която отскоро е притежание на китайския гигант Lenovo.

Умна часовник Moto 360

Новите снимки потвърждават, че евентуалният нов модел Moto 360 ще има външи "уши" за верижките и каишките. Досегашният модел скриваше мястото за закопчаване в корпуса си, което понякога предизвикваше проблеми с неофициални верижки и каишки. Коронката този път явно ще е позиционирана по-нагоре ( около мястото на 2 часа ).За съжаление откриваме и познатата черна лента ( може би по-малка ) за хардуера на дисплея, която леко ни дразнеше в настоящото поколение на Moto 360. Може би недостижимо изтънчената рамка на Moto 360 не позволява друго решение, но ние имаме малка надежда, че това да е просто умишлена заблуда за медиите от страна на Motorola. Корпусът на новото устройство сякаш съвпада по размери с досегашния модел, но пък височината май е намалена с няколко милиметра. Снимките показват, че Moto 360 отново ще се предлага в няколко цвята.

Умен часовник Motorola

Страница в Reddit разкрива 6 други снимки, но които се виждат самостоятелно корпусът и безелът ( рамката на екрана ) на новото устройство, което очевидно ще ползва стандартни верижки и каишки ( вероятно с ширина от 22 милиметра ).

Безел и корпус на Moto 360 2

Диаметърът на тялото е около 45.5 милиметра.

Корпус на умен часовник Moto 360 версия 2

Скорошни слухове твърдят, че новото поколение на Moto 360 ще се предлата в два размера на корпуса. По-малкият ще има батерия с капацитет 270mAh, а по-големият - 275mAh, но и двата ще включват Bluetooth LE и 802.11 b/g/n Wi-Fi свързаност. Ние очакваме по-добър процесор, качествен дисплей и енергоефективност при използването на батерията. Надяваме се и на официална премиера по време на приближаващото голямо изложение IFA 2015 ( Берлин, 4 - 9 септември ).comments powered by Disqus