GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-08-14 00:00:00


Вижте предишна наша публукация за спецификациите на седмия член на серията Gear.


Samsung ще представи умния часовник Gear S2 на 3 септември

Samsung Gear S2

На 13 август 2015г. се преведе традиционното фирменото мероприятие на гиганта Samsung, което този път не съвпадна с дните на популярното септемврийско изложение IFA 2015. На събитието, наречено Samsung Galaxy Unpacked 2015, се случиха премиери на "флагманските" умни телефони Galaxy Note 5 и Galaxy S6 edge+, но изненадващо бе направен и кратък анонс на първи умен часовник с кръгъл дисплей, който ще има официално представяне на конкретната дата 3 септември. Това ще се случи в дните на изложението IFA 2015, чийто официален график започва от 4 ( до 9-ти ) септември.

Умен часовник Samsung Gear S2

Новият умен часовник бе коментиран като Gear A или Orbis, но официалният анонс на Samsung го нарече Samsung Gear S2. Кратък клип ( налично е най- надолу ) по време на събитието Galaxy Unpacked препотвърждава, че устройството ще е с кръгъл екран и нов интерфейс. Загатва се, че безелът ( рамката на екрана ) ще се върти, за да е част от управлението, но предварителните твърдения за коронка ( страничен бутон ) засега не се оправдават. Представянето на екрана показва наличието на сензор за сърдечен ритъм, но това вече е твърде стандартна функция за продуктите на Samsung. Все пак това е само "тийзър", който може би не разкрива всичко, което ще видим при официалната премиера. Различни технологични медии коментираха, че Samsung ще представи няколко варианта ( конкретно се споменаваха  SM-R720 ( Orbis S1 ), SM-R730 ( Orbis S2 ) и SM-R732 ( Orbis Classic ) ) на новия умен часовник, а разликите биха могли да бъдат във функциите, хардуерните модули и материалите. Това е доста вероятно, защото актуалните снимки демонстрират Gear S2 предимно като модел за жени, а мъжката технологична публика също би очаквала нов модел от Samsung.

Умен часовник

Представянето на Samsung Gear S2 по време на Galaxy Unpacked 2015 ще откриете в следващото видео.comments powered by Disqus