GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-08-20 19:39:00


Връзка към официалната страница на Sony SmartBand 2.


Sony представи официално умната гривна SmartBand 2

Умна гривна Sony SmartBand 2 SWR12

Sony Mobile Communications днес представи SmartBand 2, която се явява наследник на оригиналната умна гривна ( фитнес тракер ). Всъщност устройството бе случайно разкрито още през месец юли. Днешният официален анонс потвърждава, че основните промени са добавянето на сензор за сърдечен ритъм ( описан като pulse и heart rate variability ), по-голямата батерия и по-добра издръжливост на вода. Дискретният външен вид, познат от семплата визия на първата гривна SmartBand, е запазен. Гривната отново се състои от основен модул и силиконова каишка, която може да се сменя.

Sony SmartBand 2  ще събира информация за физическата активност ( ходене, бягане и други ) и навиците в съня на потребителя ( + вибрация за събуждане ). Комбинирането на данни от акселерометъра и сензора за сърдечен ритъм позволяват на устройството да проследява пулса и промените в сърдечния ритъм, както и нивата на стрес през деня. Събраните биометрични данни отново ще се представят по разбираем начин в платформата Lifelog, което регулярно събира информацията за спортните постижения, социалните активности и други събития от ежедневието. Налични са известия от свързания смартфон ( позвънявание, съобщения, електронна поща, "туит" и т.н. ), както и вибрация при отдалечаване на повече от 10 метра от последния ( май трябва да е Xperia ). Данните за физическата активност могат да се събират и автономно ( примерно разходка или спорт без телефон), а по-късно да се синхронизират със свързаното устройство. Зареждането се случва за около час, а след това батерията издържа до 2 дни ( 5 дни при режим Stamina ) при нормална употреба. Впечатление прави, че при непрекъснато измерване на пулс, нива на стрес и сърдечен ритъм, батерията се изразходва за около 10 часа.

Смарт гривна Sony SmartBand 2 SWR12

Ето и спецификациите на Sony SmartBand 2 , чийто продуктов номер е SWR12:

  • Комуникация: Bluetooth 4.0 LE и NFC
  • Дисплей: 3 RGB LED светлини за уведомления с различни цветове
  • Сензори: Сензор за сърдечен ритъм, акселерометър
  • Батерия: 58mAh Lithium Polymer
  • Размери на модула Sony Core: 40.7 по 15.3 по 9.5 милиметра
  • Тегло: 25 грама
  • Цветове: Засега черно и бяло, а после индиго и розово
  • Защита от вода по стандарт IP68. Може да се плува с гривната, но до 3 метра дълбочина за 30 минути в сладка вода. След байсен трябва да се почиства.
  • Съвместимост с Android 4.4+ и iOS 8.2+

Продажбите на Sony SmartBand 2 ще стартират в 60 страни от септември. Цената е 119 евро.comments powered by Disqus