GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-09-04 22:25:00


Творенията на ALCATEL ONETOUCH са приятни и прилично, но дали не е време за модел с Android Wear, който да раздижи платформата с изкушаваща цена?


IFA 2015: ALCATEL представи свежарския умен часовник GO WATCH

Голямото технологично изложение IFA 2015 е дестинация на годината за умните часовници. Поредната официална премиера на готин продукт бе направен от "бранда" ALCATEL ONETOUCH ( част от китайската компания TCL Communication ) , която още в началото на годината се включи в нишата на електрониките за носене, предлагайки приятния и достъпен ALCATEL ONETOUCH Watch. Сега бе ред на умния часовник ALCATEL GO WATCH, който е част от новата серия GO, която засега включва и умния телефон GO PLAY ( показан надолу ). Новите устройства търсят вниманието на физически активните потребители.

Умен часовник ALCATEL GO WATCH

Не всички технически детайли на новата джаджа са ясни, но засега знаем, че ALCATEL GO WATCH се захранва от процесор Cortex, работещ под управлението на собствена операцинна система на ALCATEL ( май позната от ALCATEL ONETOUCH WATCH ). Дисплеят е 1.22"-инчов LCD IPS, а резолюцията му е 240 по 240 пиксела. Капацитетът на батерията е 225mAh, което би трябвало да е достатъчно за издръжливост от 2 до 5 дни. Зареждането се случва с най-обикновено micro-USB кабелче. Осигурена е защита от вода прах по стандарт IP67, но устройството е и удароустойчиво. ALCATEL GO WATCH предлага лесна персонализация, защото предната част на корпуса и каишките са сменяеми. Принципно GO WATCH е създаден с идеята да бъде компаньон за здравия и водоустойчив смартфон GO PLAY, но всъщност е съвместим с  много устройства, работещи под управлението на Android и iOS.

Смартчасовник ALCATEL GO WATCH

Освен стандартните фукнции за известяването ( социални мрежи, телефонни позвънявания, електронна поща, телефонни съобщения, прогноза за времето и т.н. ), ALCATEL GO WATCH може да измерва настроението. Натискането на бутона GO събира моментните данни от сензора за сърдечен ритъм, жироскопа и акселерометъра, за да генерира графика за физическото и емоционално състояние на собственика. Графиката може да бъде комбинирана с тема, за да бъде споделена в социалните мрежи или настроена като картинка за екрана. Цялата тази функция не звучи особено смислено, но е свежа.

ALCATEL GO PLAY

Цена и дата на стартиране на продажбите на умният часовник ALCATEL GO WATCH все още не са обявени, но знаем, че ALCATEL реагира бързо по отношение на пазарните премиери, а цените винаги са много приятни. Неофициално се коментира цено от 129 евро.comments powered by Disqus