GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-09-11 21:41:00


Производителят Elephone създава изпипани мобилни устройства. Вече сме виждали и умна грива W1, а този месец се очаква и премиерата на ново устройство W2.


Elephone подготвя умен часовник с Android Wear

След официалната премиера на второто поколение на Moto 360 разбрахме, че Lenovo и Google ще предложат новия умен часовник на големия китайски пазар, но ще използват модифицирана версия на операционната система Android Wear. От няколко години много от услугите на легендарната търсачка бяха блокирани от законите на Поднебесната империя. Затова сега Google ще си партнира с местни китайски компании, за да замести своите услуги в Android Wear с алтернаниви. Като пример можем да дадем Mobvoi ( търсене и гласово разпознаване ), Sogou ( навигационни карти ) или Ni hao Android ( алтернатива на "Ok Google").

Умен часовник Elephone ELE-Watch с Android Wear

Инициативата около Moto 360 може би е предизвикала към действие и други китайски компании, защото производителят на мобилни устройства Elephone тези дни започна да рекламира своя разработка на умен часовник с Android Wear ( не знаем дали ще е китайската или стандартната версия ). Засега липсват детайли около техническите характеристики на джаджата, което ще се нарича ELE-Watch. Няма и информация за дата на пазарна премиера, но пък има едно официално изображение, от което можем да предположим, че джаджата ще предлага метални корпус и верижка, както и коронка на позицията на 2 часа.

Порталът Android Headlines добавя още едно изображение ( плюс информация за 3 разцветки ), което дава интересен допълнителен детайл. Изображение на гърба на часовника показва наличието на сензор за сърдечен ритъм.

Умен часовник Elephone ELE-Watch с Android Wear

Надяваме се този интересен умен часовник да бъде разпространяван извън азиатските пазари. Надяваме се и на прилична цена и скорошна премиера.comments powered by Disqus