GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-09-28 22:06:00


Производителят Fossil Group бе обявен за един от първите партньори на проекта Android Wear, но това се случи още в началото на миналата година.


Какво ново около умния часовник и свързаните аксесоари на Fossil?

Смартчасовник Fossil

Модният гигант Fossil от доста време е заявил своя интерес към технологичната ниша на носимите електроники. Явно компанията е на финалната права в разработката на своите продукти, защото все по-често публикува информация за тях. Става дума за трио - умен часовник с Android Wear ( с кръгъл екран и класически каишки / верижки ), "свързана" умна гривна ( с мъжки / женски варианти в много цветове и материали ) и "свързан" часовник без дигитален дисплей ( но с традиционен циферблат като при  Withings Activité ). Серията ще се нарича Fossil Q, а в развитието й са участвали технологичните гиганти Google и Intel Innovation.

Fossil Q

Официалният блог на Fossil ни информира, че носимите предложения ще бъдат достъпни за покупка около Новогодишните празници. Трите "смарт" устройства ще са съвместими с разнообразни устройства, работещи под управлението на Android, iOS или Windows. Съвместимостта с Windows е особено интересна при умния часовник, защото стандартно такава не се предлага от Android Wear. Нарочно приложение за всеки модел ще предлага проследяване на дневните активности и управлението на известията от свързания смартфон.

Цени и конкретни дати за пазарна премиера все още не се обявени, но май няма да се наложи да чакаме дълго.comments powered by Disqus