GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-09-20 22:11:00


Днес Ви представяме Брой 1 на Седмичен обзор на GizmoEra.


Седмичен обзор. Брой 1.

Здравейте, читатели на GizmoEra! Ежедневно търсим най-интересните новости от света на носимите електроники, но понякога са налични важни новини, за които обаче не е нужда отделна публикация. Тези текстове ще събираме в отделни броеве на нашия Седмичен обзор, където ще отделяме внимание на дребните неща, които сме пропуснали.

Това ли е Microsoft Band 2?

Microsoft Band 2

Фамозният гигант Microsoft вече насрочи специално медийно събитие за 6 октомври. Очакваме много премиери на нови устройства с Windows 10, както и представяне на второто поколение на умната гривна ( или повече фитнес тракер ) Microsoft Band. Публикация в испанския сайт MicrosoftInsider.es твърди, че е разкрила изображения ( горното и долното ) на дългоочакваното устройство.

Microsoft Band 2

Ако тези неофициални изображенията ( рендери ) са истински, то наследникът ( с работно наименование Envoy ) ще има нов извит дисплей, метални елементи и каишка с пластмасов вид. Двата хардуерни бутона си запазват позицията и формата. Може би батерията е преместена под дисплея ( досега бе отстрани ), за да се постигне по-изтънчен профил на гривната. Очаква се Band 2 да запази познатите сензори, но да предложи и нов модул, който ще измерва височината на физическата активност ( примерно крайната височина на изкачани стълби ). Вероятно ще бъде осигурена досегашната съвместимост с устройства с Windows Mobile, Android и iOS. Оригиналната умна гривна е добър и полезен продукт, но не е пример за външен вид. Ако това на изображенията е Microsoft Band 2, то не может да сме много доволни, защото виждаме някаква поостаряла комбинация от дизайна на оригиналната Band и Samsung Gear Fit. Очаква се Band 2 да бъде достъпен за покупка в много повече пазарни региони ( включително европейски ) спрямо оригинала.

Samsung Gear S2 3G засега ще се продава само в САЩ и Китай

Вече Ви информирахме за официалната премиера на новия ( и първи с кръгъл екран ) умен часовник на Samsung, който ще се предлага в няколко различни като дизайн и технически характеристики варианти. По-автономната версия Samsung Gear S2 3G притежава интегриран e-SIM модул ( с поддръжка на гласови разговори ), но в началото се твърдеше, че този модел ще бъде произведен в ограничени количества.

Samsung Gear S2 3G

Оказва се, другите варианти на Gear S2 съвсем скоро ще са достъпни за покупка по целия свят, но Gear S2 3G засега ще се предлата само в САЩ и Корея ( естествено Южна Корея ). Това се дължи на "международното положение", защото е станало ясно, че поддръжката на новия стандарт e-SIM (electronic SIM) засега не е достатъчно разпространена при мобилните оператори в останалите региони. Новината е разочароваща за потребителите, които биха желали да използват вградения GPS модул на Gear S2 3G, за да проследяват по-детайлно физическата активност и маршрутите си. Gear S2 3G предлагаше и малко по-голяма батерия.

Huawei Watch в Google Store

Дългоочакваният умен часовник Huawei Watch бе анонсиран в далечните мартенски дни на изложението Mobile World Congress 2015. Един от най-коментираните участници в тази пазарна ниша вече е достъпен ( не всички варианти ) за покупка и в онлайн магазина Google Store ( засега в САЩ и Канада). В интернет магазина на Google е налична са самостоятелна покупка и безжичната зарядна стойка на Huawei Watch.

Huawei Watch

Ето го и официалния ценоразпис за САЩ и Европа:

  • Classic - Stainless steel body, leather strap - $349 / €399
  • Classic - Stainless steel body, steel link bracelet - $399 / €449
  • Classic - Stainless steel body, steel mesh - $399 / €449
  • Active - Black-plated stainless steel body, black-plated link bracelet - $449 / €449
  • Elite - Rose gold-plated stainless steel, brown alligator leather strap - $699 / €699
  • Elite - Rose gold-plated stainless steel body and strap - $699


comments powered by Disqus