GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-09-27 02:25:00


Днес Ви представяме Брой 2 на Седмичния ни обзор за света на носимите електроники.


Седмичен обзор. Брой 2.

Здравейте, посетители на GizmoEra! Ежедневно откриваме най-интересните новости от света на електрониките за носене, но понякога не е нужда отделна публикация. Тези новини ще събираме в Седмичен обзор.

 

Vertu обмисля луксозни електроники за носене

Luxury Wearables

Фамозният бранд Vertu продава луксозни телефони от 2002г. ( смартфон от 2007г.). Самата компания е създадена през 1998г. от още по-популярния гигант Nokia, а през 2012 година е продадена на друг инвеститор. Тези дни Vertu показа своя най-нов смартфон Signature Touch ( 8400€ на горната снимка ). В интервю след премиерата CEO-то ( Max Pogliani за CNET ) на Vertu е потвърдил, че компанията проявява интерес към електроники за носене, но в супер луксозни варианти. Явно тази технологична ниша е достигнала ниво на зрялост, което да е достойно за дизайна, екзотичните материали ( алигаторска кожа, титан, сапфир кристал), 24-часовите услуги и функционалността на продукцията на Vertu. Шефът на изисканата компания не е разкрил подробности около бъдещите устройства, но е изказал мнение, което ни кара да мислим, че може би няма да видим точно традиционен умен часовник. Може би ще бъде ни бъде предложена умна гривна, подобна на творението на Christophe & Co. Armill ( 149 000$, златно, диаманти, сменяем хардуер и дизайн на Пинифарина ). Явно конкурентните луксозни брандове ( вече не само Apple Watch и Hermes, Tag Heuer, Mondaine Helvetica 1 Smart WatchFrederique Constant Horological Smartwatch ), които се втурнаха в света на носимите електроники, са притеснили и мениджърите на Vertu.

 

Приложението Nokia HERE for Gear вече и за Samsung Gear S2

Nokia HERE for Gear за смартчасовник Samsung Gear S2

Новото творение Samsung Gear S2 определено е най-добрият умен часовник на Samsung досега. Следват обаче и усилия за постигане на пазарен успех на новата джаджа,  а ключов момент за това ще са добрите софтуерни приложения за операционната му система Tizen OS. Мениджърите на корейския гигант осъзнават тази необходимост и започват да показват, че са се подготвили. Тези дни бе анонсирано, че популярното навигационно приложение HERE на Nokia ще бъде достъпно и за Samsung Gear S2. Финланската компания отдавна партнира на Samsung за серията Gear, защото HERE бе достъпно и за интересния модел Samsung Gear S.

HERE for Gear ще бъде достъпен за изтегляне още при официалната пазарна премиера на умния часовник, която ще се случи в следващите дни. Предварително инсталираното приложение Samsung Maps ще се интегрира с HERE for Gear, за да предложат заедно "turn-by-turn" навигация . HERE for Gear ще работи в режим компаньон, защото когато бъде стартирано на Gear S2, съответното приложение HERE for Android  автоматично ще се зарежда на свързания смартфон. Помислено е и за различни вибрации, които по отчетлив ( и неотвличащ вниманието и погледа ) начин да подсказват за завиването наляво или надясно. HERE for Gear работи съвместно с S Voice, а това означава, че гласовите команди ще са много удобни ( примерно "Navigate to Berlin-Tiegel Airport"). Упътване за употребата на HERE for Gear можете да откриете тук.

 

Умните часовници на Vector вече са в продажба

Смартчасовник Vector

Интересните умни часовници Vector Luna и Vector Meridian бяха анонсирани в дните на пролетното изложение Baselworld 2015, а сега вече за достъпни за предварителна онлайн поръчка в Великобритания ( малко по-късно в САЩ ). Нормалните продажби ще са възможни до края на месец октомври, а доставките за повече пазарни региони ще бъдат организирани малко по-късно. В създаването на компанията Vector са участвали няколко висши кадъра на сериозни компании ( включително бившият CEO на Timex, както и главният дизайнер на Nike и отново Timex ), затова проектът се развива доста добре.

Двете основни колекции Luna и Meridian ще се предлагат в няколко стила, който комбинират различни корпуси от неръждаема стомана ( и различно покритие) с разнообразни каишки ( кожени и силиконови ) и верижки. Vector Luna ( 9 модела ) идва с кръгъл дизайн, Vector Meridian ( 3 модела )пък има правогълно лице, а възможните стиловете са Classic, Performance и Contemporary. Цените за Великобритания варират в рамките от £219 до £349.

Устройствата имат различен дизайн, но еднакъв хардуер и софтуер. Екраните са монохромни ( Memory LCD и не е чуствителен на допир ) и винаги включени, а капацитетът на батерията осигурява издръжливост от 30 дни с едно зареждане. Собствената операционна система на часовниците е съвместима с Android, iOS и Windows. Управлението се осъществява чрез 3 странични бутона. Поддържат се стандартните фукции като известяване за съобщения и социални мрежи, календар с напомняния и проследяване на физическата активност ( стъпик, изгорени калории, дистанция и навици при сън).

Смартчасовник Vector Цена

Умните часовници на Vector са готини, елегантни и изпипани.comments powered by Disqus