GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-09-20 08:00:00


Керамиката е любим материал за традиционните ръчни часовници от най-висок клас.


Huami представи Amazfit

Ако се интересувате от електроники за носене, може би сте чували за китайския "стартъп" Huami, който бе създаден в началото на 2014г. чрез финансиране от популярния производител Xiaomi и инвеститора Shunwei Capital Partners. Новата компания бе споменавана като партньор в разработката на изключително успешната умна грива Xiaomi Mi Band, както и в бъдещите умни часовници и гривни на Xiaomi. Сега Huami предлага своята първа носима електроника, но сериозна помощ е оказана от Xiaomi и Huaheng Electronic Technology.

Huami Amazfit

Huami Amazfit ( връзка към официалната страница )e "фитнес тракер" с уникален дизайн. Устройството, приличащо на поничка, има керамичен корпус ( в черна или бяла разцветка ) с покритие против зацапване от пръсти. Джаджата Amazfit да бъде носена като гривна на ръката или колие на врата, а налични варианти на външния вид са доста разнообразни. Липсва дисплей, но пък е налична вибрация за известяване. Капицитетът на батерията е само 15mAh, но това осигурява издръжливост за 10 дни с едно зареждане ( то се случва безжично ). Amazfit покрива стандарт IP68 за защита от вода и прах, а връзката със смартфон се случва по Bluetooth.

Huami Amazfit

Като "фитнес тракер" Huami Amazfit предлага проследяване на физическата активност и навиците при сън. Специално приложение ( засега не знаем нищо за съвместимостта с Android или iOS ) предлага обобщена информацията за събираните данни, но и указва различни съвети за подобряване на здравето и постиженията.

Фитнес тракер Huami Amazfit

Huami Amazfit вече е в продажба на китайския пазар. Все още не знаем дали ще се появи по нашите географски ширини, но винаги може да се потърси в онлайн магазините на "Поднебесната империя".comments powered by Disqus