GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-09-20 09:30:00


Apple, Sony и ASUS останаха единствените играчи в нишата на умните часовници, които засега не предлагат продукти с кръгли корпуси и екрани.


На страницата на Pebble отново се появи брояч на време.Кръгъл умен часовник или обновен софтуер?

Популярният производител на умни часовници Pebble доскоро се занимаваше с доставката на последния си модел Pebble Time Steel към поддръжниците в най-успешната кампания  ( за всички времена ) в платформата за групово финансиране Kickstarter. Ситуацията във все по-конкурентната пазарна ниша на носими електроники явно принуждава и този обичан производител да не почива и лежи на стари лаври. Нещо ново вече е разработено, защото тези дни на официалната страница на Pebble Technology Corporation отново ( предишните случаи тук и тук ) се появи брояч с изтичащо време. Изчисленията показват, че броячът ще се нулира по вечерно наше време на 23 септември. Технологичните медии твърдят, че точно в този момент  CEO-то на Pebble Ерик Migicovsky ще участва в конференцията TechCrunch Disrupt в Сан Франциско.

Смартчасовник Pebble

Производителят не разкрива никаква допълнителна информация за евентуалната премиера, но основните предположения са две. Едната възможност би могла да бъде финалната премиера на новия интерфейс ( Pebble Timeline UI от поколението Pebble Time ) за първото поколение на умните часовници на Pebble ( Pebble и Pebble Steel ). Това обновление ( познато като Pebble firmware 3.0 ) бе обещано още при представянето на моделите на Pebble Time. За втория ( и по-желан от нас ) вариант за евентуална премиера ни информира технологичният портал Ubergizmo, чийто източници твърдят, че Pebble ще предложи умен часовник с кръгъл метален корпус. Коментира, че новото попълнение в серията Pebble Time ще съществував в два размера, но размерът на дисплей и в двата случая ще е 0.9"-инча.

Ние се надяваме за сбъдване и на двете предположения.comments powered by Disqus