GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-09-23 23:41:00


Досегашните представители на продуктовата линия на Pebble са оригиналния Pebble ( вече Pebble Classic ), Pebble Steel, Pebble Time и Pebble Time Steel.


Pebble Time Round е официално представен

Умен часовник Pebble Time Round

Преди няколко дни на официалната страница на популярния производител Pebble Technology Corporation се появи  мистериозен брояч. Времето изтече и днес бе представен новият умен часовник Pebble Time Round. Тази стилна и изтънчена джаджа ( някак женствена версия на останалите представители на серията Pebble Time ) се явява пето предложение в портфолиото на компанията, която го обявява за най-тънък и лек умен часовник в света.

Основните новости естествено са кръглият корпус и съответният екран. Устройството ще предлага метално тяло ( Marine Grade Stainless Steel шаси и безел в 3 разцветки - черна, сива и розово златно ( само за 14мм) ) с 2 размера ( "уши" с ширина 20мм и интересните 14 мм ) на каишките и верижките. Теглото е 28 грама ( затова е най-лек ), височината - 7.5 мм ( затова е най-тънък ), а размерът на лицевата част - 38.5 мм. Стандартните 4 физическа бутона се запазват, но формата и позицията им са променени. Малкият цветен дисплей е с познатата е-paper LED backlight технология ( и е винаги включен ). Защитата е по стандарт IPX7, което май си е отстъпление, но пък фокусът тук е в друга посока. Все още няма информация за материалите на корпуса и верижките / каишките ( с много лесен механизъм за смяна ) , но със сигурност ще има множество възможности за персонализация на външния вид.

Умен часовник Pebble Time Round

В новия модел Time Round се забелязват няколко остъпления от традициите на Pebble, които пленяваха потребителите. Базовата цена за Европа вече е €299 евро, а конкурентни продукти се продават и за по-малки суми. Издръжливостта на батерията е до 2 дни, което е далеч от 10-те дни при Pebble Time Steel. Собствениците все пак ще бъдат компенсирани с много бързо зареждане, което достига до пълен капацитет на батерията за 30 минути ( 15 минути са достатъчни за 1 ден употреба). Позната съвместимост с Android ( 4.3+ ) и iOS ( iPhone 4S или по-нов с iOS8+) също вече не e уникална характеристика, защото Android Wear също поддържа частична съвместимост с iOS. Операционна система е запазена ( леко обновена за поддръжка на кръглия дисплей) и включва интерфейса Pebble Timeline UI, който пък вече бе "леко" копиран в новата версия на watchOS 2 за Apple Watch. Във връзка с новага форма на екрана е подготвен и съответен SDK за разработчиците, които ще трябва да попроменят своевременно своя софтуер, за да е по-съвместим с Pebble Time Round. Все пак отстъпването от някои ключови предимства на часовниците на Pebble може да не окаже значение за успеха на новото творение, защото все повече клиенти са отворени към покупката на умен часовник и по естетически причини, а тук зрелостта и красотата на външния вид са претърпели страхотно развитие.

Умен часовник Pebble Time Round

Този път кампания в Kickstarter няма да има. Pebble Time Round вече е достъпен за предварителна поръчка, а доставките започват в началото на месец ноември. Онлайн продажбите ще са възможни по целия свят през официалната страница на Pebble, а наличности в търговската мрежа засега ще има само в САЩ ( Best Buy, Target и Amazon ). За Европа продажбите по магазините ще се забавят до 2016г.. За собствениците на Pebble Time Steel се предлагат много интересни възможности за обратно изкупуване, за да получат по-новия модел.

Умен часовник Pebble Time Roundcomments powered by Disqus