GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-09-03 22:46:00


Джаджата пристига с предварително зареден мотивиращ микс от музика на известни "диджеи". Поддържат се iTunes / Windows Media Player и MP3, но не и "стрийминг" услуги като Spotify.


IFA 2015: TomTom Spark GPS Fitness Watch е помощник на спортуващите

TomTom Spark GPS Fitness Watch

Новините от света на електрониките за носене не спират да "валят" в дните на голямото технологично изложение IFA 2015. Поредната официална премиера идва от популярния холандски производител TomTom, който на представи нов спортен ( и умен ) часовник в рамките на пресконференция в Берлин. TomTom Spark GPS Fitness Watch има цел да улесни спортните занимания на купувачите, но ще им позволи и удоволствието да оставят смартфона си за известно време. Всъщност новият продукт представлява цяла серия от 6 модела:

  • TomTom Spark GPS Fitness Watch
  • TomTom Spark Cardio GPS Fitness Watch
  • TomTom Spark Music GPS Fitness Watch
  • TomTom Spark Cardio + Music GPS Fitness Watch
  • TomTom Spark Music GPS Fitness Watch + Bluetooth®  Headphones
  • TomTom Spark Cardio + Music GPS Fitness Watch + Bluetooth® Headphones

Вариантът TomTom Spark Cardio + Music ( с 2 размера на черната каишка ) е достъпен за предварителна поръчка от 3 септември, а цялата серия ще бъде в търговската мрежа от октомври. Официалната цена на продавания модел е €249 евро.

В различните си варианти часовникът може да включва интегриран музикален "плеър" ( с 3GB памет за около 500 песни, които са важен мотиватор ), подръжка на Bluetooth слушалки ( или може би слушалки в комплекта ) или сензор за сърдечен ритъм. GPS модулът май е наличен за всички продукти. Комбинацията от сензор за сърдечен ритъм и GPS би трябвало да дава много прецизни данни. Информацията от различните сензори се синхронизира безжично с различни платформи като TomTom MySports, RunKeeper, Nike+ и други. Проследяването на физическата активност ( стъпки, дистанция, калории, периоди на активност ) е постоянно, а резултатите могат да се групират по видове ( ходене, бягане, колоездене, плуване, фитнес ). Разработен е и виртуален треньор, който с гласови съобщения уведовяма спортуващия за състоянието на сърдечния му ритъм, за да поуспокои темпото.

"Доказано е, че музиката подобрява спортните постижения с до 15%."comments powered by Disqus