GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-10-13 23:39:00


Друг традиционен производител на часовници също е готов с умен часовник, който отново се управлява от Android Wear. Става дума за Fossil.


Първо изображение на умния часовник TAG Heuer Connected

Tag Heuer Connected

Умните часовници отдавна са любима тема на технологичните медии и ранните купувачи на иновации ( т.нар. "ърли адоптерс" ), но напоследък започнаха все повече да привличат и вниманието на масовата публика, която започна и да купува. Вече няколко години нишата се доминира от световните гиганти на технологичния пазар, но успешното развитие започва да притеснява традиционните производителите на класически ръчни часовници ( особено тези в ниския или среден клас), които се принуждават да обръщат поглед към странната конкуренция. Особено отчетливо активизиране на обещанията за включване в нишата се наблюдаваха след анонсирането на Apple Watch през миналата есен, когато на всички бе даден ясен сигнал, че умните часовници са приоритет дори на най-голямата ( като пазарна капитализация ) корпорация в света.

Преди година Ви информирахме, че популярният производител на луксозни часовници TAG Heuer също ще включи в пазара на умни часовници. Заявката бе дадена от Жан-Клод Биве, кото се явява шеф на часовникарския бизнес на френската група за луксозни стоки LVMH, чията собственост е и TAG Heuer. Официален анонс на иновативния продукт трябваше да се случи на специализирано събитие Baselworld 2015 ( 19 - 26 март ), но тогава просто бе представена повече информация за разработката.

Смартчасовник Tag Heuer Connected

Тези дни дългоочакваният умен часовник на Tag Heuer се сдоби със собствена страница в Интернет. Освен брояч, показващ оставащите дни до официалната премиера, страницата за първи път загатва външния вид на новото устройство. Съответен "туит" в Twitter пък показва изглед на безела, коронката и каишката на черен вариант на творението на Tag Heuer. Преди време бе обявено, че бъдещият "смартчасовник" ще бъде базиран на традиционния часовник TAG Heuer Carrera, а вероятно ще ползва и неговото име. Новата страница обаче разкрива, че джаджата ще се нарича Tag Heuer Connected, а не Tag Heuer Carrerra Wearable 01.

TAG Heuer is pushing the Swiss avant-garde limits even further with the TAG Heuer Connected. Tradition meets innovation, craftsmanship meets savoir-faire, and bold style meets breakthrough technology. The clock is ticking to the major breakthrough.

Значимостта на проекта за умен часовник на Tag Heuer се потвърждава от факта, че партньори на швейцарския производител са технологичните легенди Intel и Google. Логично е, че Intel ще осигури енергоефективния процесор за устройството. Участието на Google пък означава, че това ще бъде първият швейцарски умен часовник, който ще се задвижва от операционната система Android Wear. Дизайнът и изработката на корпуса ще са дело на TAG Heuer, защото името със сериозна история в часовникарската индустрия ще привлича и публика, различна от почитателите на технологични иновации. Всъщност няма потвърждение, че финалното сглобяване ще се случва в Швейцария, но за производството на корпуса, бутоните и коронката това би трябвало да е неизбежно, защото само така могат да бъдат покрити изискванията, предполагащи употребата на престижния надпис “Swiss Made”.

Смартчасовник Tag Heuer Connected

Функционалността на устройството на TAG Heuer не би трябвало да се различава от познатите възможности  ( известия, проследяване на физическа активност, навигация, Google Now и т.н.), характерни за досегашните продукти с Android Wear. Въпреки това, реномираната швейцарска компания вероятно ще се опита да персонализира интерфейса на операционната система на Google. Мениджър на TAG Heuer бе коментирал, че се работи по идеята за възможност за обновяване и надграждане на хардуера на умния часовник. Това би могло да промени "правилата на играта", доближавайки жизнения цикъл на тези устройства до дълголетието на класическите часовници, но засега не знаем как това ще се случва. Знаем обаче, че батерията ще осигурява заряд за около 40 часа. Цената пък очакваме да е в рамките между 1000 и 1800 щатски долара.

Tag Heuer Connected ще бъде официално представен на 9 ноември в LVMH Tower ( централата за САЩ на компанията-майка ) в Ню Йорк. В оставащото време преди събитието може би ще получим повече детайли за интересния продукт.comments powered by Disqus