GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-10-21 23:11:00


След няколко дни очакваме умен часовник от традиционния производител TAG Heuer, а през следващата година може би ще видим разработките на Michael Kors, Emporio Armani и други.


Fossil представи Q Founder, Q Grant, Q Reveler и Q Dreamer

Fossil Q

В началото на миналата година модният гигант Fossil Group бе обявен за един от първите партньори на проекта Android Wear. Премиера на носими електроники под марката Fossil дълго време не случваше, но се оказа, че компанията всъщност е работила върху цяла продуктова линия, наречена Fossil Q, която да демонстрира сериозния й интерес към тази пазарна ниша. Днес бяха представени 4 устройства, които наблягат на дизайн и качествени материали, но предлагат и съвременен хардуер, който е резултат от сътрудничеството с гигантите Google и Intel Innovation. За всички продукти от серията Fossil Q е подготвено специално приложение, което е съвместимо с iOS ( 8.2 + на iPhone 5+) и Android ( 4.3+ ), но е осигурена и добра работа с Google Fit, Health, Jawbone UP и UA Record на Under Armour. Засега подробните технически не са публикувани, но знаем, че зареждането ще се случва безжично.

Fossil Q Founder

Fossil Q Founder ( предпоследното устройство на горното изображение ) е умен часовник с кръгъл екран ( май ще си има досадната черна лента като Moto 360 ), процесор Intel и операционна система Android Wear. Функционалността на джаджата вероятно няма да се различава от познатото покрай другите свързани устройства, управлявани от платформата на Google. Продажбите стартират около Новогодишните празници, а цените започват ( може би в САЩ ) от приемливите 275$ щатски долара.

Fossil Q Grant

Fossil Q Grant ( на горното изображение ) e "умен неумен" часовник без дигитален дисплей, а производителят му го нарича “smarter watch”. Устройството е "аналогов" часовник с традиционен циферблат ( като при  Withings Activité ), който се свързва чрез Bluetooth със смартфон, за да предложи уведомления чрез LED светлини и вибрация. Налично е и проследяване на физическата активност, както и съответното приложение за мотивация. Продажбите стартират на 25 октомври, а цените ще са в рамките между 175$ и 195$ щатски долари.

Умни гривни Fossil Q Reveler и Q Dreamer

Продуктовата линия Fossil Q се допълва от  умните гривни Q Reveler ( за момъците ) и Q Dreamer ( за момите ). Те предлагат проследяване на физическата активност и получаване на известия чрез LED светлини и вибрация. Различават се във външния си вид, който може да бъде персонализиран чрез кожени и силиконови каишки. Продажбите стартират на 25 октомври, а цената е 125$ щатски долари.comments powered by Disqus