GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-10-01 21:40:00


Остава ни да изчакаме за официалното представяне от Google на поддръжката на мобилни мрежи от Android Wear. Конкурентите имат ли подготвени алтернативни предложения?


LG Watch Urbane 2nd Edition е умен часовник с Android Wear и 4G/3G връзка

Смартчасовник LG Watch Urbane 2nd Edition

През последните месеци се появяваха различни слухове за разработки на носими електроники от корейския гигант LG, но днес ново устройство бе официално представено. Става въпрос за LG Watch Urbane 2nd Edition. Блясъкът на премиерата може би бе леко отнет от рекламни материали за пресконференция на Google, които по-рано през седмицата почти разкриха същeствуването на новата джаджа, както и някои от най-важните й детайли. А основната характеристика на LG Watch Urbane 2nd Edition е способността му да работи с 4G LTE, 3G, Wi-Fi или Bluetooth, за да бъде самостоятелно устройство или компаньон на свързан смартфон. И това за първи път се случва под управлението на платформата Android Wear.

Смартчасовник LG Watch Urbane 2nd Edition

Възможността за провеждане на телефонни разговори и ползване на мобилни данни означава, че съвсем скоро ще трябва да очакваме сериозно обновление на "wearables" операционната система на Google, която досега  предлагаше само възможност за отговаряне не телефонно повикване, но разговорът се провеждаше на свързания смартфон. Досешните умни часовници дори нямат ( някъде има подозрения за наличие ) хардуер за звук ( говорителчета ), макар да имат микрофон, който приема командите за Google Now. Поддръжката на мобилна свързаност е ключова промяна за Android Wear, но и за продуктите на LG с тази платформа, защото наскоро те получиха сериозна конкуренция от новите готини предложения на Motorola ( Moto 360 2015 и Moto Sport ) и Huawei ( Huawei Watch ). Съгражданинът Samsung също предлага умни часовници ( Gear S и Gear S2 ) с мобилна свързаност, но те работят с операционната система Tizen. LG пък вече продават LG Watch Urbane LTE, който работи със собствената система webOS.

LG Watch Urbane 2nd Edition прилича много на оригиналния LG Watch Urbane, ( или пък на LG Watch Urbane LTE ) но хардуерът е доста подобрен. Дисплеят е с изцяло кръгъл 1,38"-инчов P-OLED панел, а резолюцията е от 480 на 480 пиксела, което дава страхотната плътност от 348 пиксела на инч. Корпусът е от неръждаема стомана, диаметърът му е 44.5 мм, а дебелината 14.2 мм. Това са 3.3 милиметра повече от LG Watch Urbane, но "надебеляването" бързо се забравя, защото капацитетът на батерията пораства до цели 570mAh ( 410mAh при оригинала ), а енергията ще е много нужна, ако телефонните функции се ползват. Наличен е и някакъв режим Power Saving Mode, чиято енергоефективност ще установим след време. Вече са налични 3 странични бутона, които предлагат бърз достъп до контактите, LG Health и списък с приложения.

В изчислителната мощ на устройството няма изненади. Процесър е 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 400, оперативната памет - 768MB RAM, а вграденото място за данни - 4GB. Каишката е от издръжлив хипоелергеннен TPSiV еластомер, а ако съдим по рекламните изображения, разцветките ще са поне 4. Защитата от вода и прах покрива стандарта IP67. Важен детайл е интегрирането на GPS модул, чието присъствие в умен часовник ние винаги препоръчваме.

Смарт часовник LG Watch Urbane 2nd Edition

Все още конкретна дата за стартиране на продажбите не е обявена, но премиерни пазари на LG Watch Urbane 2nd Edition ще са САЩ и Южна Корея, а малко по-късно устройството ще се появи в магазините на Европа, Азия, СНГ и други. Засега цената на новия умен часовник остава мистерия.comments powered by Disqus