GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-10-06 22:44:00


Повече за новото поколение на Microsoft Band можете да научите на официалната му страница.


Новото поколение на умната гривна Microsoft Band получи официална премиера

Софтуерният гигант Microsoft отдавна демонстрира сериозни амбиции за водещо място сред производителите на хардуер. Тази заявка бе впечатляващо препотвърдена днес, защото по време на офицално събитие на корпорацията от Редмънт бяха представени мощен хибриден лаптоп Surface Book, четвърто поколение на таблета Surface, новите флагмани Lumia 950 и Lumia 950 XL, Lumia 550, както и наследник на умната гривна Microsoft Band.

Microsoft Band 2 поколение

Преди няколко дни публикувахме информация за неофициални изображения на новата носима електроника. Макар да изразихме съмнения в истинността на кадрите и детайлите, оказа се , че всичко съвпада с официалните характеристики.

Microsoft Band бе мощен "фитнес тракер" още в първата си версия. Тази сериозна спортна функционалност е запазена и при новото поколение, но е помислено и върху подобрения на въшния вид, хардуера и допълнителните приложения. Ще започнем описанието на нововъведенията с новите елементи в електрониката. Дисплеят е извит OLED панел със защитно покритие Gorilla Glass 3. Интересна ( и полезна ) новост е интегрирането на барометър, който ще е полезен на планинарите и катерачите, защото измерва в реално време височината при изкачване. Измерва се и максималното VO2 ( количество кислород, което тялото може да приеме и усвои за минута, но по-подробно е описано в Уикипедия ), което ще е в помощ на спортуващите, желаещи по-прецизно наблюдение на физическото усилие и нужното възстановяване. Отново е наличен GPS модул, който помага за точното проследяване на сериозните физически активности ( бягане, колоездене ), но е полезен и при по-приятни занимания ( голф ). Познатият сензор за UV ( нива на ултравиолетова радиация ) също е тук. Запазени са функции като услугата Cortana ( напомня за тренировките, но има уточнение - "Cortana only available with Windows Phone 8.1 update or later; available in English only. "), упътвания за тренировки, известия от свързан смартфон, проследяване на съня и постоянно измерване на сърдечния ритъм. Няма промяна във вездесъщата съвместимост с всичко, защото Microsoft Band се разбира ( с дребни ограничения ) с операционните системи iOS, Android и Windows 10. Осигурено е партньорството със спортни ( MyFitness Pal, Strava и MapMyRun ) и полезни ( Subway, Starbucks и Uber ( май в България поръчването на такси от китката няма да е полезно:) ) ) приложения.

Microsoft Band 2 поколение

Както вече споменахме, оригиналната версия на Microsoft Band не страдаше от липса на възможности. Проблемът бе в дизайнерското решение за гривната, защото бе неудобна. Самата компания Microsoft е потърсила обратна връзка от потребителите, а след това се е опитала да преосмисли комфорта. Външният вид определено е подобрен ( малко ни прилича на хибрид между оригиналния Microsoft Band и Samsung Gear Fit ), макар да не е нещо, което ще притесни конкуренцията. Засега не знаем дали проблемът с неудобството при носене е елиминиран, но някой ден ще трябва да изтестване и това. Гривната се предлага в 3 размера, чийто правилен избор е важен за точността на измерванията.

В САЩ Microsoft Band ще струва 249.99$ щатски долара. Гривната вече е достъпна за предварително поръчка, а нормалните продажби стартират на 30 октомври. Очакваме повече информация за цените и пазарната премиера в Европа.

Технически характеристики на второто поколение на Microsoft Band:

 • Материал на гривната: Thermal plastic elastomer silicone vulcanate (TPSiV)
 • Размер на дисплея: 32 мм x 12.8 мм
 • Технология на дисплея: AMOLED
 • Резолюция на дисплея: 320 х 128  пиксела
 • Батерия: Li-Polymer; 48 hours of normal use; advanced functionality like GPS use will impact battery performance; full charge in less than 1.5 hours; Battery has limited recharge cycles and cannot be replaced. Custom charge cable
 • Operating Temperature Ranges -10°C to 40°C (14°F to 104°F)
 • Maximum Operating Altitude -300m to +4877m
 • Сензори: Optical heart rate sensor, 3-axis accelerometer/gyro, Gyrometer, GPS, Ambient light sensor, Skin temperature sensor, UV sensor, Capactive sensor, Galvanic skin response, Microphone, Barometer
 • Допълнителни технологии: Haptic vibration motor
 • Свързаност: Bluetooth 4.0 (Low Energy)
 • Съвместимост: Работи с Windows Phone 8.1 update, iPhone®: 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus,  iOS® 8.1.2 и много телефони с  Android™ 4.3-5.0 phones, с Bluetooth®
 • Защита от вода и прах: Подробно описаниe за Water Resistance на страница на Microsoft
 • Cortana only available with Windows Phone 8.1 update or later; available in English only.


comments powered by Disqus