GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-11-07 18:14:00


Дали предполагаемите успешни продажби ще накарат Apple да започне да показва гордо точните данни?


Продажбите на Apple Watch стават все по-успешни

Продажби на Apple Watch

Вече свикнахме, че технологичният гигант Apple не желае да споменава официални данни за продажбите на умния часовник Aple Watch. Пазарните анализатори обаче се опитват да познаят правилната бройка на доставените устройства от премиерата през април. Компанията Canalys някак е изчислила, че търсеното число вече трябва да е някъде над 7-те милиона. Това показва, че за 2 тримесечия в продажба на Apple Watch калифорнийската компания е постигнала по-голям резултат от всички останали производители на подобна електроника за последните 5 тримесечия.

Явно проблемите в производствената верига са отстранени и Apple вече напълно доминира пазара на умни часовници, ( октомврийско изследване на Strategy Analytics също твърдеше, че Apple Watch "държи" 74% за Q3 ) а доставките все повече се увеличават , което вероятно се дължи и на разширеното официално присъствие на Apple Watch във все повече пазарни региони. Обновената операционна система watchOS 2 също предизвика интереса на потребителите, защото добави важни и дългоочаквани функции. Всъщност Apple e единственият производител, който е успял да пласира над 300 000 умни часовника за третото тримесечие (Q3) на 2015г.. По-назад е Pebble, който също представи ново поколение през този период, но засега е продал около 200 000 устройства. Тепърва очакваме пазарните резултати на новите продукти на Samsung, Motorola, ASUS, Fossil, TagHeuer и други. Наближаващите Коледни и Новогодишни празници би трябвало да дадат още по-силен тласък към подобряване на рекордите в настоящата година. Иначе глобалният пазар на умни часовници също преживява огромни успехи, защото горецитираното изследване на Strategy Analytics показва, че през Q3 е постигнат растеж от 510% ( 6.1 млн. продажби ) спрямо доставените 1 млн. устройства през Q1 на 2015г.. Продажбите най-вече се движат от интереса на потребителите от Северна Америка, Западна Европа и Азия към фамозния модел Apple Watch.

Пазарът на по-базови електроники за носене продължава да се доминира от FitBit и Xiaomi. Готината умна гривна Xiaomi Mi Band, на която направихме подробно ревю, през Q3 е преминала границата от 10 милиона продажби.comments powered by Disqus