GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-11-13 01:16:00


Превключването от Bluetooth или Wi-Fi към мобилната мрежа ще става автоматично, ако бъде загубена връзка с първите две. Все пак за доста от функциите ще е нужен и смартфон, свързан към мобилната мрежа.


Android Wear ще поддържа мобилна връзка

LG Watch Urbane 2nd LTE

Скорошната премиера на умния часовник LG Watch Urbane 2nd Edition ( LTE ) ни подсказа, че в бъдещ момент платформата Android Wear ще получи обновление, което да позволи провеждането на самостоятелни телефонни разговори и ползване на мобилни данни. Преди ден официалният блог на Android потвърди очакванията за добавянето на тази полезна и важна функция, която очаквахме отдавна, макар да помним, че идеята на Google за умните часовници първоначално бе малко по-различна.

Някои производители вече предложиха умни часовници с възможности за самостоятелно провеждане на телефонни разговори и ползване на мобилни данни, но досегашната липса на подобна поддръжка в операционната система Androd Wear ги караше да използва други платформи. В момента Samsung предлата устройставата Gear S и Gear S2, които работят под управлението на фирмената система Tizen OS. LG пък ползва своята скорошна покупка webOS, за да осигури софтуерната поддръжка на мобилна връзка за LG Watch Urbane LTE.

Съществуването на новата поддръжка вероятно е било предварително разкрито на партниращите на Android Wear производители, които може би вече са готови с разработките на модели, които да притежават нужния хардуер за провеждане на телефонни разговори и пренос на мобилни данни. Както стана ясно в началото на публикацията, няма да се наложи дълго чакане, защото първото съвместимо устройство е второто поколение LG Watch Urbane 2nd ( LTE ), което вече се прeдлага с договор към някои щатски мобилни оператори ( примерно AT&T ). Подозираме, че преди края на годината ще видим и други предложения със SIM ( e-SIM ) модули.comments powered by Disqus