GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-11-22 00:45:00


На страницата на Blocks в Kickstarter можете да научите всички детайли и актуална информация за проекта.


Blocks събра 1.6 млн. щатски долара в Kickstarter

Модулен умен часовник Blocks

Модулният умен часовник Blocks от доста време е ангажирал интереса на технологичната публика. Създатели му избраха вариант за споделено финансиране на проекта чрез платформата Kickstar, а поддръжниците можеха да направят своите заявки от 13 октомври. Кампанията вече приключи и набраната сума е 1.6 млн. щатски долара ( първоначалната цел бе 250 000 щатски долара, но тя бе премината за час ), което нарежда Blocks в  списъка ТОП15 ( и ТОП3 за Европа ) на най-успешните технологични проекти в Kickstarter. Поддръжниците ( backers ) са 5 063, а доставките към тях би трябвало да стартират през юни 2016г.. Вече е възможна и нормалната покупка ( централен модул Core и 4 модула ) чрез предварителна поръчка, а цените стартират от 300 щатски долара.

Модулен умен часовник Blocks

Кампанията в Kickstarter имаше няколко по-големи суми като цели, които също бяха достигнати, а това означаваше, че поддръжниците ще получават важни подобрения ( повечето безплатни ) и по-голям избор на модули. Модулният умен часовник получава AMOLED дисплей, защита от Gorilla Glass за екрана, допълнителен разцвeтка ( metallic finish, но се доплаща 35$ ) и по-евтин транспорт до поддръжниците.

Blocks може би ще получи и модул за самостоятелна мобилна връзка, която да го свързва конкретно с мрежите на операторите AT&T ( САЩ ) и EE ( Великобритания). Засега не е ясно дали ще е нужен допълнителен договор за мобилна връзка, но автономните умните часовници ( Samsung Gear S2 , LG Watch Urbane 2nd ) в момента привличат сериозен интерес от страна на публиката. Blocks представи модул с четец за пръстови отпечатъци ( за защита и разплащания ) от BioConnect Entertech Systems, както и сензор за сърдечен ритъм от разработчика Pixart Imaging. Няколко дни по-рано бяха разкрити плановете за предлагане на възможност за 3D принтиране на собствени корпуси на сменяемите модули, както и готови елементи от британски бижутерски компании.

Компанията Blocks благодари на новосформираната общост от поддръжници и обещава, че регулярно ще се слушва в техните идеи, съвети и забележки.comments powered by Disqus