GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-11-07 01:24:00


Официалната страница на Chronos е тук.


Стартира предварителната продажба на устройството Chronos

Chronos

Преди няколко месеца научихме за поредната разработка, която се опитва да намери решение за потребителите, които нямат голямо желание да сменят традиционния си часовник с умен такъв. Устройството се наричаше Chronos и приличаше на диск ( или монета ), който чрез "микрозасмукване" ( “micro-suction” ) се захваща за гърба на ръчен часовник ( механичен или електронен ) , за го направи по-умен. Джаджата обещаваше да предложи уведомяване за известия и аларми чрез вибрация и цветни светодиодни ( LED и могат да се настройват ) светлини откъм пода на часовника. Устройството трябваше да засича и почуквания по лицето и корпуса на часовника, за да използва тези сигнали за управлението на различни операции ( примерно изпращане на входящо повикване към гласова поща, управление на музика или активиране на камерата ).

Обещанията са изпълнени и предварителните продажби на "умния диск" Chronos стартираха преди няколко дни. Първите 250 бройки ( изчерпани ) ще се предлагат за 79 щатски долара, а останалите предварителни поръчки ще струват 99 щатски долара. Нормалните продажби ще са на цена от 129 щатски долара. Предлагат се и комплекти с качествени класически часовници. Доставките ще стартират през пролетта на следващата година.

Chronos

Chronos има диаметър от 33 милиметра, а дебелината е 3 милиметра. Производителят смята, че тези размери би трябвало да го направят съвместим с 80% от часовниците на актуалния пазар. Тялото от неръждаема стомана съдържа акселерометър, Bluetooth 4.0 и батерия, която трябва да осигури заряд за 36 часа. Осигурена е някаква защита от вода, а зареждането е безжично. Осигурено е специализирано приложение за платформите Android и iOS. То позволява управление на известията, наблюдение на физическата активност ( фитнес тракерът показва постиженията и чрез LED светлините ) и възможност за настройка на контрола с жестове.comments powered by Disqus