GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-11-13 21:38:00


Производителят Misfit бе подготвил 2 нови устройства за януарското изложение CES 2016, но изненадващо бе купен.

 


Модният гигант Fossil купува Misfit

Умни часовници на Fossil

Вече стана ясно, че модният гигант Fossil има сериозни амбиции в света на носимите електроники. Наскоро видяхме представяне на цяло портофолио , включващо умния часовник Fossil Q Founder, по-малко умния традиционен часовник Q Grant, както и умните гривни Q Reveler и Q Dreamer. Нещата стават още по-сериозни , защото тези дни стана ясно ( връзка към съобщението до медиите ), че Fossil ( всъщност компанията-майка Fossil Group ) е започнал процедура по придобиване на популярната компания Misfit за 260 млн. щатски долара. Специализираният в електрониките за носене производител ще бъде изцяло придобит до края на годината, а неговият ръководител ( CEO и основател ) Сони Ву ще бъде запазен като шеф на всички подобни технологии за Fossil.

Fossil Group купува Misfit

Хардуерният производител Misfit, който бе създаден през 2011г., ще предложи на Fossil и неговите подбрандове ( Skagen, Michael Kors и други ) впечатляваща технология в областта на wearables продуктите и фитнес тракерите ( най-вече ноу-хау за издръжливост на батериите на устройствата ), инженерен екип, интересни дизайнерски решения и добра потребителска база. Очевидно внедряването на свързаните и носими технологии в модни традиционни часовници и аксесоари са фокус за Fossil. Според нас цялото занимание е свързано с факта, че Fossil държи почти половината от щатския пазар на традиционни часовници с цена до 1000 долара. А точно тези ценови класове са притеснени от бума на умните часовници. Вероятно тексаската компания се опитва да се застрахова чрез изграждането на  пазарен дял сред новата тендеция.

Misfit

Дали тази сделка ще е начало на серия от придобивания на успешни wearables производители от модни и технологични гиганти? Вече имаше слухове за стратегическо инвестиране в Jawbone от страна на Google, а през август Adidas закупи Runtastic за 239млн. щатски долара.comments powered by Disqus