GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-11-22 01:07:00


Днес във фокуса на нашия обзор са Xiaomi, Google и Apple.


Седмичен обзор. Брой 5.

Премиера на умен часовник от Xiaomi през седмицата?

Xiaomi Mi Band

Популярният китайски бранд Xiaomi вече е много успешен участник в сегмента на носимите електроники, макар засега това да е случва чрез бюджетни умни гривни ( Mi Band, Mi Band Pulse и съвместната разработка Huami Amazfit ). Преди няколко дни порталът GforGames съобщи, че Xiaomi насрочва прескоференция за 24 ноември, а източници на сайта твърдели, че можем да очакваме премиера на отдавна коментиран умен часовник. Няма детайли за самото устройстово, но други досегашни слухове твърдяха, че спецификациите ще включват процесор Snapdragon 410, дисплей с диагонал от1.3 инча, оперативна памет 520MB RAM, 4GB място за данни и сензор за сърдечен ритъм. След няколки дни нещата ще се изяснят.

 

Google Nexus Band с Android Wear през 2016г.?

Nexus Band

Гигантът Google може би ще разшири своята продуктова линия Nexus, която засега включва смартфони и таблети. Пазарният анализатор CCS Insight предполага, че през 2016г. ще видим премиера на бюджетен фитнес тракер ( тракър , спортна умна гривна ) с наименованието Google Nexus Band. Интересно е твърдението, че бъдещото устройство ще се управлява от олекотена версия на операционната система Android Wear, а данните ще се събират от собствената платформа Google Fit. Пазарните успехи на базовите носими електроники, както и интересните данни, които те генерират, а Google не може да си позволи да "изтърве", правят подобен подход логичен и нужен.

Фитнес тракер с Android Wear

Анализаторът CCS Insight предвижда светло бъдеще и за носимите електроники като цяло, а най-перспективна е нишата на устройствата, използвани за медицински цели. Употребата на умни часовници като възможност за безконтактно разплащане пък трябвало да бъде ежедневие през 2017г.. Производителят Fitbit, който е лидер на пазара в САЩ, щял да бъде първата компания, която около 2017г. ще премине границата от 100млн. продадени бройки от своите носими електроники.

 

Apple Watch Magnetic Charging Dock е официална зарядна стойка

Apple Watch Magnetic Charging Dock

Фамозният гигант Apple представи нов аксесоар за умния си часовник Apple Watch. Apple Watch Magnetic Charging Dock e елегантна стойка за зареждане на двата размера ( 38 и 42 милиметра ) на моделите на Apple Watch. Тя използва същия конектор за зареждане чрез индукция, който идва и в окомплектовката на умния часовник. Apple Watch може да бъде поставен в легнало ( изображението долу ) или полегнало ( изображението горе ) положение, а при втория вариант автоматично се включва режим Nightstand, при който джаджата се превръща в будилник. Зарядната стойка ( станция ) пристига с кабел Lightning to USB, но не включва AC адаптер за електрическата мрежа. Може да се използва наличният от покупката на Apple Watch или да се закупи нов.

Apple Watch Magnetic Charging Dock

Apple Watch Magnetic Charging Dock се продава за 79 щатски долара. Може да бъде намерен в онлайн магазина Apple Store, но и в търговската мрежа на Apple.comments powered by Disqus