GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-11-09 02:00:00


Продуктовата линия на Pebble вече включва 5 модела - Pebble ( вече Pebble Classic ), Pebble Steel, Pebble Time, Pebble Time Steel и Pebble Time Round. Цените са от 99$ до 299$.


Pebble Time Round по магазините от 8 ноември, а първото поколение Pebble получава Timeline UI през декември

Pebble Time Round

Ако сте заинтригувани от продуктите на популярния производител Pebble Technology Corporation, вероятно знаете, че през тази година бе представено изцяло ново поколение от 3 умни часовника. Първи бе Pebble Time, последван от по-луксозната и мощна версия Pebble Time Steel, а в края на месец септември видяхме и Pebble Time Round, който бе стилно въплъщение на виждането на Pebble за модерната в момента при умните часовници кръгла форма.

Предварителните поръчки станаха възможни веднага след представянето, но реалните доставки щяха да се забавят до ноември, когато трябваше да стартират и нормалните продажби. Месец ноември е "в разгара си" и новото устройство е достъпно за покупка ( връзка към съобщението в официалната страница ), макар че официалните продажби в Европа ще стартират чак в началото на 2016г.. Pebble Time Round вече се продава в търговската мрежа на Best Buy ( и BestBuy.com )  и Target ( и Target.com ), както и в онлайн магазините Amazon.com и Pebble.com. Цената на модела с кожена каишка е 249.99 щатски долара, а версията с метална верижка е 299 щатски долара. В Европа базовата версия ще струва 299 евро.

Pebble Time Round

Pebble Time Round, който производителят обявява за най-тънък и лек умен часовник в света, се предлага с интересни варианти за персонализация. :Металният корпус ( шаси и безел от Marine Grade Stainless Steel ) може да бъде избран с 2 размера на "ушите" за каишки / верижки - 20 или 14 милиметра, но и в 3 разцветки - черно , сребро или розово злато ( ексклузивно за 14 милиметровия вариант на корпуса ). Верижките са от неръждаема стомана, а каишките от качествена естествена кожа. Теглото е 28 грама ( затова е най-лек ), височината - 7.5 мм ( затова е най-тънък ), а размерът на лицевата част - 38.5 милиметра. Стандартните 4 физическа бутона се запазват, но формата и позицията им са променени. Малкият цветен дисплей ( винаги включен ) е с познатата "е-paper LED backlight" технология. Защитата е по стандарт IPX7, което е отстъпление, но пък фокусът на този модел е в друга посока. Батерията издържа до 2 дни, а подобно "постижение" е далеч от 10-те дни при Pebble Time Steel. Потребителите все пак ще бъдат компенсирани с много бързо зареждане, което достига до пълен капацитет на батерията за 30 минути ( 15 минути са достатъчни за 1 ден употреба). Позната съвместимост с Android ( 4.3+ ) и iOS ( iPhone 4S или по-нов с iOS8+) вече не e уникална характеристика, защото конкурентната екосистема Android Wear също започна да поддържа съвместимост ( частична ) с iOS. Операционна система е запазена ( включва интерфейса Pebble Timeline UI ), макар и леко обновена, за да поддържа особеностите на кръглия дисплей.

Timeline UI за Pebble и Pebble Steel през декември

Pebble Timeline UI

При представянето на умния часовник Pebble Time, който се явява първи член на новото поколение на продуктите на Pebble, бе показан новият интерфейс Pebble Timeline UI ( повече за него можете да прочетете в следната наша статия ). Това се случи още през месец февруари, а тогава бе обещано, че Timeline UI ще достигне и до първото поколение на Pebble, което включваше оригиналния Pebble ( вече се нарича Pebble Classic ) и Pebble Steel. Разработката предстоеше, затова не бе даден конкретен срок за достъпност до обновлението. Някои потребители дори се отчаяха, но изявление на Ерик Миджиковски ( основател и CEO на Pebble ) потвърждава, че обновлението ще е достъпно ( може би като бета ) през месец декември.

Pebble Classic и Pebble Steel

Оказва се, че дори след представянето на новите модели, Pebble продава големи количества Pebble и Pebble Steel, което ги кара да доставят новостите в софтуера си и до тези умни часовници.comments powered by Disqus